Ce se întâmplă cu Michael Schumacher, la 7 ani de la accidentul care i-a schimbat complet viața. De nerecunoscut!

Redacția IMPACT 22.01.2020, 13:49
Ce se întâmplă cu Michael Schumacher, la 7 ani de la accidentul care i-a schimbat complet viața. De nerecunoscut!

Michael Schumacher, legenda încă vie a Formula 1 traversează în continuare clipe dificile din cauza rănilor pe care le-a suferit la cap. La șapte ani de la accidentul cumplit pe care l-a suferit la schi, starea lui Schumacher pare să se înrăutățească mai curând, decât să se îmbunătățească.

Michael Schumacher, aflat în stare „deteriorată şi degradată”

Fostul pilot de Formula 1 nu și-a revenit complet nici până azi în urma accidentului suferit la schi în 2013. Despre starea lui sănătate care a ajuns să fie degradată vorbește neurochirurgul Nicola Acciarri.

„Starea de sănătate a lui Michael Schumacher este foarte tare deteriorată şi degradată. Imaginea sa este foarte diferită faţă de cea pe care o ştim când era pe circuit. S-a deteriorat mult la toate nivelurile, atât organic, cât şi la nivelul musculaturii şi scheletului. Toate acestea sunt rezultatul traumei la creier pe care a suferit-o”, a declarat neurochirurgul, potrivit Independent.

Medicul explică faptul că Michael Schumacher arată acum foarte diferit față de cum îl știau cunoscuții și admiratorii.

„Trebuie să ne imaginăm o persoană foarte diferită față de cea pe care ne-o amintim de pe pistă. O persoană cu o structură organică, musculară și scheletală diferită. Totul este rezultatul traumei pe care a suferit-o la nivelul creierului”, a mai precizat neurochirurgul Nicola Acciari.

„Michael Schumacher este foarte tare deteriorată şi degradată”, explică un neorochirurg. Foto: DPA
„Michael Schumacher este foarte tare deteriorată şi degradată”, explică un neorochirurg. Foto: DPA

Michael Schumacher a debutat în Formula 1 în 1991, la vârsta de 22 de ani, aflându-se la volanul unui monopost Jordan, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit, potrivit Digi Sport. Schumacher are șapte titluri mondiale la activ, 91 de victorii, 68 de pole position-uri și 76 de cele mai rapide tururi, iar până acum, el este considerat a fi cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile.

După teribilul accident pe care l-a suferit la schi, în anul 2013, Michael Schumacher a fost plasat în comă medicală indusă timp de șase luni, până în iunie 2014. Ulterior a fost tratat la locuința sa privată din Elveția. De atunci nu se mai cunosc multe detalii despre viața sa, iar despre evoluția sa medicală se cunosc doar puțiune aspecte, care nu induc că acesta și-ar putea reveni prea curând. Fostul sportiv a împlinit luna aceasta 51 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe