Reacția lui Nicolae Ciucă după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia: „Ne menținem atitudinea echilibrată”

Elena Avramescu 21.09.2022, 12:19
Reacția lui Nicolae Ciucă după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia: „Ne menținem atitudinea echilibrată”

În urmă cu câteva ore, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ținut „discursul către națiune” care era programat inițial pentru marți, însă nu a mai avut loc în ziua respectivă. Este destul de surprinzător acest discurs, deoarece este primul de când a ordonat intrarea trupelor sale în Ucraina în 24 februarie, declarând că Rusia va folosi „toate armele” pentru a se apăra, mai ales că aliații NATO șantajează Moscova cu folosirea armelor nucleare.

Nicolae Ciucă ține să liniștească românii după anunțul dat de Vladimir Putin

Astfel că liderul de la Kremlin a anunțat, în mod oficial, că va mobiliza chiar de astăzi populația Rusiei, astfel că noi trupe urmează să fie trimise în Ucraina. Noul decretul prevede măsuri suplimentare pentru îndeplinirea ordinului de apărare a statului. Recruții vor fi obligați să urmeze o pregătire militară.

„Precizez că este doar o mobilizare parțială, cei care sunt în rezervă vor fi înrolați, și cei care slujesc în armată și care au profesii militare”, a declarat Vladimir Putin.

Imediat după anunțarea mobilizării parțiale în Rusia, premierul Nicolae Ciucă a ținut să facă o declarație, spunând că a luat act „cu îngrijorare” de declarațiile lui Vladimir Putin.

„Azi e ziua internațională a păcii și în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate în această dimineață am luat act de declarațiile președintelui Putin, am luat act cu îngrijorare referitoare la mobilizarea parțială a armatei Federației Ruse și la desfășurarea așa-ziselor referendumuri.

Ne menținem atitudinea echilibrată și vom continua să analizăm cu calm evoluția situației împreună cu aliații noștri din NATO și partenerii din UE. Îmi exprim speranța ca situația din zona de conflict să nu escaladeze”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Vladimir Putin, dezvaluire neasteptata despre finalul razboiului
Vladimir Putin

Vladimir Putin este de părere că Occidentul nu a făcut altceva decât să declanșeze un șantaj nuclear, însă, cu toate acestea, independența și libertatea rușilor vor fi asigurate.

„Acum vorbim și de un șantaj nuclear, centrala de la Zaporojie a fost lovită, iar reprezentanții NATO au spus că este posibil să se folosească arme nucleare împotriva Rusiei (…) Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra. Rusia ar trebui să apere suveranitatea, independența și vom face asta cu toate mijloacele. Încearcă să ne șantajeze cu armele nucleare”, a mai declarat liderul de la Kremlin.

Spre final, Putin a ținut să facă amenințări pentru Occident, spunând că toți cei care încearcă să șantajeze statul rus ar trebui să știe că totul se poate întoarce împotrva lor. În plus, se vor depune eforturi mari pentru a asigura securitatea în cadrul referendumurilor din republicile Donbas și din regiunile Zaporojie și Herson.

Președintele rus este de părere că parlamentele republicilor populare Donbas, împreună cu administrațiile militaro-civile din regiunile Herson și Zaporijjea au organizat referendumuri cu privire la viitorul acestor teritorii și au făcut apel la Rusia pentru a susține o astfel de mișcare. În concluzie, Rusia va face orice e posibil pentru a asigura condiții sigure pentru organizarea referendumurilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...