Ce se întâmplă cu dosarul lui Sebastian Ghiță. Ce a decis Instanța Supremă

Ce a decis Instanța Supremă cu privire la dosarul lui Sebastian Ghiță? Foto: Inquam Photo/Octav Ganea

Sebastian Ghiță, cunoscut în trecut sub porecla „Copilul” este unul din cei mai mediatizați oameni politici din România, cu atât mai mult cu cât de-a lungul timpului a fost cercetat în mai multe dosare, fiind acuzat de spălare de bani, folosire de informații confidențiale, șan­taj, mită, cumpărare de influență și chiar și conducere fără permis. Dar în legătură cu dosarul în care este implicat alături de Iulian Bădescu, Curtea Supremă vine cu noi vești.

 

Ce s-a hotărât astăzi de Instanța Supremă

 

Dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiță a fost achitat pentru infracțiunea de dare de mită se va rejudeca la Înalta Curte, potrivit unei decizii date de un complet de 5 judecători.

Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus rejudecarea dosarului lui Sebastian Ghiță și al fostului primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, potrvit unei decizii adoptate cu o majoritate de voturi, de un complet de cinci judecători, transmite mediafax.ro.

Dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiță a fost acuzat de dare de mită va fi rejudecat de înalta Curte de Casație și Justiție, fiind desfiinţată sentinţa de la fond, când cei doi inculpați au fost achitaţi. ICCJ a respins însă sesizarea CJUE în acest dosar.
„Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare Secţie Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se arată în minuta instanţei. Decizia este definitivă. Magistraţii Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, în aceeaşi cauză, să respingă ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

Sebastian Ghiță este implicat într-un dosar alături de Iulian Bădescu, fostul edil al Ploieștiului. Foto: Pro TV

În vara anului 2015, procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) i-au trimis in judecată pe Sebastian Ghiţă și Iulian Bădescu, cu acuzaţiile de dare şi luare de mită, abuz în serviciu, precum şi spălare de bani. Potrivit DNA, în 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar a municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiţă, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti, sponsorizat de acesta, o finanţare nerambursabilă suplimentară din bugetul local, în valoare de 1.500.000 de lei. Pentru alocarea finanţării, Iulian Bădescu ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de afacerist un imobil în Ploiesti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat doar 124.000 de lei. În primă instanţă, atât Sebastian Ghiţă, cât şi Iulian Bădescu au fost achitaţi, se mai arată în sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI