Ce se întâmplă cu certificatul verde? Guvernul decide săptămâna aceasta noile reguli

Gabriela del Pupo 10.01.2022, 11:22
Ce se întâmplă cu certificatul verde? Guvernul decide săptămâna aceasta noile reguli

Prima ședință de coaliție din 2022 readuce în discuție certificatul verde dar și o propunere de nume pentru Ministerul Dezvoltării după demisia lui Florin Roman. Din păcate însă implementarea certificatului verde nu ar mai putea reduce impactul valului 5 al pandemiei lucru recunoscut și de președintele PSD Marcel Ciolacu.

Prima ședință de coaliție de anul acesta. Ce se va decide?

Coaliția decide săptămâna aceasta ce se întâmplă cu legea care introduce obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Marcel Ciolacu este de părere că și dacă s-ar convoca o sesiune extraordinară introducerea certificatului nu ar avea efecte și consideră că salvarea vine de la medicamentele antivirale.

„Cred că e un pic cam târziu să mai vii acum cu măsuri printr-un act legislativ. De obicei se fac previziuni. După 2-3 săptămâni după ce în toată Europa există numărul mare de cazuri, ajunge și în România. Când am mai avea timp să intervenim pentru valul 5? Iar certificatul, am mai spus, nu e singura măsură. (…) Va trebui să căutăm măsuri dacă ajungem într-o situație iarăși cu o presiune mare pe spitale. Cred că cu aceste medicamente vom reuși să oprim.”, a declarat președintele PSD la Antena 3

Pe de altă parte liderul PNL consideră că cel puțin personalul medical ar trebui să prezinte certificatul verde la locul de muncă.

“Să văd întâi propunerile, deocamdată au fost doar prezentate în presă. Vreau să văd forma finală şi, după aceea, vom susţine orice propunere care îi ajută pe români şi care poate fi susţinută şi de la bugetul României”, a afirmat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă. ”Cred că este important ca cel puţin personalul din sistemul medical şi angajaţii, cei care lucrează în sistemul medical, atât la stat, cât şi la privat, acestora să li se ceară certificatul verde” a mai spus Cîțu.

Liberalii mai trebuie să vină și cu o propunere de nume pentru Ministerul Dezvoltării după demisia lui Florin Roman pe 15 decembrie în urma unui scandal în care fostul ministru a fost acuzat de plagiat.

Marcel Ciolacu compara PSD si PNL cu rivalitatea dintre Steaua si Dinamo

Eșecul legii plafonării prețurilor

Ciolacu spune că legea plafonării prețurilor este o altă temă care nu mai poate fi amânată și care va fi abordată în coaliție.

”Va trebui cât mai curând să avem o ședință de coaliţie şi să venim cu alt act normativ, ori prin ordonanţă, ori facem şedinţă extraordinară la Parlament şi venim cu el fiindcă atât la persoanele fizice, dar şi la companiile româneşti, fiindcă ele nu mai sunt competitive la aceste preţuri şi totul este în lanţ.

Am reuşit să introducem de la început acel pachet social care are ca destinaţie aproape 10.000.000 de români şi am anticipat într-un fel ce se va întâmpla în luna ianuarie. Eu cred că trebuie făcută o şedinţă de coaliţie, în primul rând cu ministrul Energiei şi găsită altă modalitate, mult mai uşoară şi mai accesibilă atât companiilor, cât şi populaţiei”, declara Marcel Ciolacu, la Antena 3.

PSD propune acordarea de vouchere de energie consumatorilor vulnerabili, pentru a debirocratiza procedura și simplificarea procedurilor de plată a compensaţiilor pentru furnizorii de energie.

Urmăriți Impact.ro și pe