Ce se întâmplă cu berea care n-a putut fi vândută la Campionatul Mondial din Qatar. Primul sponsor care dă în judecată FIFA

Beatrice Dumitru 22.11.2022, 12:40
Ce se întâmplă cu berea care n-a putut fi vândută la Campionatul Mondial din Qatar. Primul sponsor care dă în judecată FIFA

Compionatele Mondiale de Fotbal sunt întotdeauna un prilej de sărbătoare pentru fanii echipelor naționale, care sărbătoresc prezența favoriților în competiție. Iar în timpul meciurilor momentele de bucurie sunt stropite întotdeauna cu o bere. Însă, cum în Qatar este interzis alcoolul, producătorul a luat o decizie istorică cu privire la berea pregătită pentru a fi vândută.

Ce va face producătorul cu berea adusă în Qatar

FIFA a anunțat cu 48 de ore înaintea primului meci că vânzarea alcoolului este interzisă pe stadioanele pe care se desfășoara partidele Campionatului Mondial de Fotbal 2022. Astfel, decizia a dat peste cap planurile producătorului american de bere Budweiser și singurul care putea vinde băutura în Qatar.

Sponsor tradițional al Cupei Mondiale, Budweiser a rămas cu o cantitate impresionantă de bere pe stoc și a luat o decizie istorică. Dozele aduse în țara din Golf pentru a fi vândute pe stadioane vor fi oferite echipei care va câștiga trofeul în marea finală de pe 18 decembrie. Valoarea totală a berii se ridică la 75 de milioane de euro, scrie Marca.

O nouă zi, un nou tweet. Echipa câștigătoare va primi berile. Cine se va impune?„, a fost anunțul companiei pe pagina de Twitter.

Budweiser va da FIFA în judecată

De asemenea, Budweiser, al doilea producător de bere în privința vânzărilor în 2021, a anunțat că va da FIFA în judecată pentru încălcarea contractului pe care l-au semnat, deoarece forul mondial a fost de acord cu decizia luată de țara organizatoare. În plus, ar putea acuza și Qatarul pentru încălcarea acordurilor semnate cu FIFA care îl obligă să „respecteze contractele cu sponsorii”.

Comercializarea alcoolului este permisă doar în fan zone-uri, acolo unde fiecare suporter își poate procura maximum patru halbe pentru suma de 15 euro.

Această ediție a Campionatului Mondial de Fotbal 2022 este cea mai scumpă din istorie. Meciurile se vor disputa pe opt arene, dintre care șapte au fost construite special pentru acest eveniment, iar investiția se ridică la peste patru miliarde de euro. Pe lângă investițiile în stadioane, statul qatarez a realizat alte lucrări pentru modernizarea infrastructurii orașelor, care, alături de celelalte costuri necesare organizării, vor duce investiția totală la 229 de miliarde de euro.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...