Ce se întâmplă cu averea lui “Emi Pian”, după moartea acestuia. “Testamentul e clar și nimeni nu-l încalcă”. La cine vor ajunge, de fapt, banii

Iancu Andreea / 06.08.2020, 16:52
Ce se întâmplă cu averea lui “Emi Pian”, după moartea acestuia. “Testamentul e clar și nimeni nu-l încalcă”. La cine vor ajunge, de fapt, banii

Moartea interlopului Emi Pian a adus multă durere în rândul clanului Duduianu. Deși fostul lider nu a fost încă înmormântat, mulți se întreabă cine va prelua frâiele clanului, dar și ce se va întâmpla cu averea lui Pian. Se pare că testamentul fostului interlop este unul clar.

Cine va moșteni averea lui Emi Pian

În clanul Duduianu lucrurile nu sunt deocamdată limpezi. Moartea fulgerătoare a lui Emi Pian a adus în discuție cine va urma să preia conducerea în cadrul familiei. Iar această reorganizare este și mai complicată din pricina faptului că Nicolae, capul familiei, este încarcerat. Totodată, alți membri importanți ai clanului sunt arestați timp de 30 de zile. Militiade Văduva, zis Seif, dar și Sofian Văduva, zis Denom, sunt acuzați într-un dosar de șantaj și amenințare.

Totuși, Emi Pian se asigurase că lucrurile vor merge bine și după moartea sa. Astfel, potrivit tradiției țigănești, nu a lăsat un testament scris. Averea sa este împărțită prin viu grai. Așadar, rolul de lider va fi preluat de unul dintre frații lui Emi Pian, proaspăt revenit de peste hotare.

„Frații lui Emi Pian au început să ajungă în România pentru a participa la înmormântare. Din ce știu eu unul din frații regelui nostru va prelua conducerea clanului (n.r. sursa nu a dorit să dezvăluie numele fratelui). Răzbunarea va fi mare și cruntă. În țigănie nu există testament ca la români, acest lucru se va face pe bază de ierarhie. Din închisoare Nicolae Duduianu (tatăl lui Emi Pian) va da ordine clare pentru a nu lăsa averea pierdută.”, a declarat o sursă apropiată familiei lui Pian, potrivit huff.ro.

Sursă - cancan.ro
Sursă – cancan.ro

Ce se întâmplă cu banii împrumutați la barbut

Deși nu au reguli scrise, clanurile interlope funcționează după legile proprii. Astfel, în ciuda faptului că Emi Pian nu mai este în viață pentru a-și recupera banii împrumutați, frații săi o vor face. Chiar în noaptea în care a murit, fostul lider al clanului Duduianu a împrumutat un partener de barbut cu bani. Aceștia vor fi cu siguranță recuperați, potrivit sursei.

„Banii dați cu camată se recuperează în 90% din cazuri. Nu există să dai bani împrumut și să n-aibă cine-i recupera. Chiar și dacă n-ar fi moștenitori sau să presupunem că ar fi fost distrus clanul, „legile” cămătăriei sunt clare. Clanurile se unesc între ele. Există alianțe între clanurile mari și cele mici. Recuperatorii sunt în toate. Și niciunul din cei care a primit bani cu camată nu speră acum că nu va da banii înapoi celor din familia Duduianu. Sunt milioane de euro date cu camată, Nicolae va recupera pâna la ultimul parai.”

Legile după care funcționează clanurile țigănești sunt unele nescrise, dar se respectă cu sfințenie.

„Dacă vrei să fie cum spui tu, testamentul e clar și nimeni nu-l încalcă. Chiar dacă nu facem hârtii de testament, noi țiganii știm legile noastre. Nu te poți duce la notar să faci testament că banii nu stau în bancă sau casete de valori, banii stau în casă la noi. Așa va face și familia lui Emi Pian. Frate-su va prelua conducerea și va trece la recuperat toți banii”, conform sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI