Ce se întâmplă, anul acesta, cu slujbele de Florii și Înviere. Anunț important din partea Bisericii Ortodoxe Române

Românii sunt chemați la Învierea de acasă

Ce se întâmplă, anul acesta, cu slujbele de Florii și Înviere. Biserica Ortodoxă Română, anunț important pentru credincioși. Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a explicat cum vor decurge anul acesta evenimentele sărbătorii de Paști.

Rugăciune de acasă în noaptea Învierii

Rugăciune de acasă în noaptea Învierii

Ce se întâmplă, anul acesta, cu slujbele de Florii și Înviere. Anunț important din partea Bisericii Ortodoxe Române

Toate sfintele slujbe ale acestei perioade extrem de încărcate de semnificații spirituale vor fi transmise online și pe postul de televiziune oficial al BOR, Trinitas TV. De asemenea, și postul de radio Trinitas va transmite sfintele slujbe de la Patriarhie.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a explicat că, anul acesta, din cauza restricțiilor severe de circulație, slujbele se vor oficia fără credincioși. Fiecare credincios își va aprinde lumânarea de la candela de acasă și va cânta “Hristos a înviat” acasă sau, pe balcon, pentru a crea, măcar și iluzoriu, impresia comunității – parte esențială a vieții liturgice, care, iată, anul acesta va lipsi.

„Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti va fi transmisă în direct, la nivel naţional, de Trinitas TV şi Radio Trinitas. Participarea noastră sufletească, rugăciunea comună din timpul slujbei de Înviere, inclusiv cântarea ‘Hristos a înviat’ care va răsuna în case sau pe balcoane, ne vor reuni în aceeaşi comunitate de credinţă, speranţă şi dragoste, care este Biserica. Aceste virtuţi cardinale care compun şi verticalizează viaţa creştină nu vor intra niciodată în carantină”, a spus purtătorul de cuvânt al BOR.

Chiar dacă sujntem obligați să stăm în casă, rugăciunea ne va aduce împreună

Chiar dacă suntem obligați să stăm în casă, rugăciunea ne va aduce împreună

“Vom cânta <Hristos a înviat> de acasă”

Bănescu a precizat că, deși prezența fizică, la biserică, nu poate fi suplinită de o transmisiune de televiziune, fiecare credincios trebuie să găsească în resortul său interior puterea de a se ruga, de a merge mai departe, de a se întări în credință.

Cea mai "singură" slujbă de Înviere din viața noastră

Cea mai “singură” slujbă de Înviere din viața noastră

Credincioșii, ca o componentă esențială la viața bisericii, vor putea, fiecare din casa proprie, să se roage împreună la Mântuitorul Hristos pentru ca această epidemie să se sfârșească și pentru ocrotirea celor dragi, bătrâni, copii, sărmani.

„La miezul nopţii, cei mai mulţi dintre noi vom aprinde lumânarea de la candela din casă, vom cânta ‘Hristos a înviat’ şi ne vom ruga ca El să reaprindă în noi lumina credinţei şi speranţei uneori pâlpâietoare. Ne vom ruga pentru încetarea grabnică a acestei grele încercări care ne afectează pe toţi, ne vom ruga pentru sănătatea şi ocrotirea celor dragi, dar şi pentru cei ce îi ajută pe bolnavi, pe bătrâni şi pe sărmani. Cu gândul la Cel care prin Învierea Sa ne-a oferit tuturor ‘Calea, Adevărul şi Viaţa’ pline de Sens mântuitor”, a mai afirmat Vasile Bănescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI