Ce se întâmplă acum cu Roger Federer. Ghinionul a căzut pe capul lui

Marian Cărăvan 07.11.2020, 14:43
Ce se întâmplă acum cu Roger Federer. Ghinionul a căzut pe capul lui

Elvețianul Roger Federer nu a avut un an 2020 grozav. A participat doar la un singur turneu, Australian Open, unde s-a și accidentat. Operat la genunchi de două ori pe parcursul anului, tenismenul a decis să nu mai joace în 2020. Ce se întâmplă acum cu Roger Federer.

Ce se întâmplă cu elvețianul Roger Federer. Anunțul a fost făcut acum

Pentru Roger Federer nu a fost un an grozav. A ajuns până în semifinalele singurului turneu la care a participat în 2020. Roger Federer a pierdut în semifinale la Australian Open, în fața sârbului Novak Djokovic. A fost nevoit însă să se opereze la genunchiul drept, pe 3 februarie, după ce se accidentase în Australia. Și-a reluat antrenamentele la începutul lunii martie, însă în iunie a fost operat din nou și a decis să nu mai participe la niciun turneu în acest an. E drept că nici nu a pierdut prea multe competiții, din cauza pandemiei de coronavirus care a întrerupt sezonul. Totuși, absența de la competițiile care s-au desfășurat ulterior în 2020 a avut urmări în clasamentul ATP.

Deși a început anul pe locul 3 în clasamentul ATP și a ajuns apoi pe 4, elvețianul Roger Federer va coborî pe locul 5 în ierarhia care va fi publicată luni. Federer va fi depăşit de rusul Danil Medvedev, care l-a învins, vineri, cu scorul de 6-3, 6-1, pe argentinianul Diego Schwartzman, în sferturile de finală ale turneului de la Paris Bercy. Ultima oară când Federer a fost pe locul 5 a fost la 18 martie 2019. Tenismenul elveţian ar mai putea coborî în ierarhie după Turneul Campionilor, la care nu va participa, el plănuind să revină pe teren în ianuarie, la Australian Open.

Roger Federer e lider in clasamentul castigurilor
Roger Federer e lider in clasamentul castigurilor

Roger Federer – lider în topul câștigurilor

Dacă în privința clasamentului ATP nu sunt vești grozave pentru Federer, veștile stau altfel la capitolul câștiguri financiare. Elvețianul a ajuns cel mai bine plătit sportiv din lume. Asta reiese dintr-un clasament publicat de revista Forbes, care a luat în calcul veniturile realizate de sportivi din întreaga lume pe parcursul unui an.

Nu premiile obținute în urma participării la turneele din circuitul profesionist de tenis, ci mai degrabă contractele de publicitate și parteneriate civile l-au adus pe elvețian în postura de lider în clasamentul celor mai bine plătiți sportivi din lume. Veniturile sale depășesc 100 de milioane de dolari, mai exact 106,3 milioane de dolari, adică 95,5 milioane de euro, iar perioada luată în calcul de revista Forbes a fost 1 iunie 2019 – 1 iunie 2020.

Astfel, Roger Federer, câștigător a 20 de turnee de Grand Slam de-a lungul carierei, ceea ce reprezintă un record absolut, este al doilea sportiv în activitate, după Tiger Woods, care depășește pragul de 100 de milioane de dolari din venituri din publicitate într-un an. Este pentru prima dată când un jucător de 38 de ani se situează în fruntea clasamentului celor mai bine plătiţi sportivi din lume, graţie în special parteneriatului recent cu marca japoneză de textile Uniqlo, care îi asigură venituri în valoare de 300 milioane de dolari pe 10 ani. În clasamentul întocmit de revista Forbes, Roger Federer a avut o ascensiune spectaculoasă, de pe locul 5 pe locul 1.

Urmăriți Impact.ro și pe