Ce scrie în telegrama pe care i-a trimis-o Vladimir Putin lui Charles al III-lea. Conținutul ei a fost aflat

Badea Violeta 10.09.2022, 16:29

Sâmbătă, 10 iulie, Charles al III-lea a fost proclamat rege al Marii Britanii într-o ceremonie impresionantă. Președintele rus Vladimir Putin a profitat de ocazie și i-a trimis o telegramă noului monarh britanic, a anunțat Kremlinul. Iată ce i-a urat liderul Rusiei noului rege al Regatului Unit!

Vladimir Putin, telegramă de felicitare pentru Charles al III-lea cu ocazia accederii la tronul britanic

În pofida tensiunilor legate de războiul din Ucraina, Vladimir Putin i-a transmis o telegramă de felicitare regelui Charles al III-lea după proclamarea sa ca monarh al Marii Britanii, Irlandei de Nord şi al altor 14 ţări din Commonwealth. Președintele rus i-a urat noului rege succes, sănătate și toate cele bune, potrivit textului telegramei publicate pe site-ul Kremlinului.

„Majestatea Voastră: primiţi sincerele mele felicitări cu prilejul accederii la tron. Doresc Majestăţii Voastre succese, sănătate de fier şi numai bine”, a scris liderul de la Kremlin, notează EFE.

Vladimir Putin si Charles al III-lea
Vladimir Putin si Charles al III-lea

„Elisabeta a II-a s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea şi respectul supuşilor săi”

De asemenea, Vladimir Putin a transmis joi, 8 septembrie, un mesaj de condoleanțe Regatului Unit pentru pierderea reginei. Președintele rus a scris: „Cele mai importante evenimente din istoria recentă a Regatului Unit sunt legate în mod inextricabil de numele Majestății Sale. Timp de multe decenii, Elisabeta a II-a s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea și respectul supușilor săi, precum și de autoritate pe scena mondială.”

„Vă doresc curaj și perseverență în fața acestei pierderi grele și ireparabile. Vă rog să transmiteți cuvintele de sinceră compasiune și sprijin membrilor familiei regale și întregului popor al Marii Britanii.”, a mai precizat liderul de la Kremlin.

În vârstă de 73 de ani, Charles al III-lea a devenit automat monarh după moartea reginei, însă sâmbătă, 10 septembrie, a avut loc și o ceremonie a Consiliului de Aderare la Palatul St James. Aceasta reprezintă o formalitate constituțională pentru a-i recunoaște suveranitatea.

Consiliul de Ascensiune este format din sute de personalităţi relevante din punct de vedere politic, social şi religios din Regatul Unit, dar și din reprezentanţi ai celor 14 ţări în care noul rege, Charles al III-lea, este şef al statului.

Noul monarh a ținut vineri, 9 septembrie și un discurs emoționant prin care a salutat „devotamentul de nezdruncinat”al mamei sale în timpul celor șapte decenii petrecute pe tron.

Citește și Charles al III-lea, proclamat rege al Regatului Unit. Monarhul a făcut o declarație. Noul suveran, anunțat public!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...