Ce schimbare! Aşa arată Maria Băsescu acum. Fosta Primă Doamnă se ocupă intens de nepoţii săi. Foto

Iancu Andreea, Ana Ionescu 30.01.2022, 13:27

Maria Băsescu, soția fostului președinte al României, a fost dintotdeauna o prezență discretă, plasându-se mereu în umbra lui Traian Băsescu. Totuși, chiar dacă Fosta Primă Doamnă a ajuns la frumoasa vârstă de 70 de ani, aceasta nu s renunțat la obiceiul de a avea o viață activă și de aceea se ocupă în prezent de nepoții săi. În ciuda faptului că s-a pensionat, Maria Băsescu este într-o formă de excepție.

Cum arată Maria Băsescu, fosta Primă Doamnă, la vârsta de 70 de ani

Soția fostului Șef al statului s-a păstrat mereu departe de lumina reflectoarelor, însoțindu-l pe Traian Băsescu doar în cadrul evenimentelor oficiale. În rest, viața Mariei Băsescu a fost una concentrată pe familie, la fel cum este și în prezent. Fosta Primă Doamnă își rezervă cea mai mare parte a timpului îngrijirii nepoților săi, sprijinind-o pe Elena, fiica sa. Astfel, Maria Băsescu reușește să se păstreze într-o formă excepțională, modul cum arată soția fostului președinte la 70 de ani fiind demn de admirat.

Pentru că Elena Băsescu, fiica fostului cuplu prezidențial, este o mamă singură, cu trei copii, aceasta se bucură de susținerea părinților ei, mai cu seamă a Mariei Băsescu. Soția fostului președinte al țării apreciază enorm timpul pe care îl petrece alături de nepoții săi, păstrând însă aceeași discreție cu care ne-a obișnuit. Maria Băsescu obișnuiește să se implice în activitățile micuților, fiind surprinsă la finalul anului trecut la o sesiune de echitație. Pentru că fiica sa și copiii ei sunt pasionați de călărie, aceștia sunt adesea surprinși în compania cailor.

Cel mai mai regret al fostei soții a președintelui Băsescu

Chiar dacă pare să fie casnică dintotdeauna, Maria Băsescu recunoștea într-un interviu din trecut faptul că statutul de soție nu a fost mereu unica sa ocupație. Aceasta și-a dedicat, într-adevăr, viața familiei sale, însă, înainte de a-și întemeia o familie alături de Traian Băsescu, fosta Primă Doamnă a activat într-un domeniu frumos.

Aceasta a lucrat în turism, pe litoral. Activitatea sa era una plăcută, după cum chiar Maria Băsescu mărturisea. Din păcate, postura de Primă Doamnă a obligat-o ulterior să devină casnică. Pentru că este dornică de o viață activă, chiar și la 70 de ani, Maria Băsescu se concentrează acum pe nepoții săi, cu care participă la diferite activități și pentru care se implică trup și suflet.

„De 15 ani sunt casnică. Nu am fost așa dintotdeauna. Când m-a cunoscut soțul meu lucram în turism, pe litoral. Și îmi plăcea foarte mult, pentru că totdeauna mi-a plăcut societatea, oamenii. Să fie mulți oameni în jurul meu. Mai târziu am ajuns închisă între patru pereți. Am stat foarte mult singură. Regret că n-am mai putut lucra. V-am spus, îmi plăcea compania, agitația. Oricum, acum e prea târziu. După o pauză de 15 ani e greu să-ți reiei activitatea. Mi-am ieșit din mână, cum se spune”.

Maria şi Traian Băsescu sunt căsătoriți de 47 de ani, din 1975, iar la finalul anului trecut, în luna septembrie, soția fostului președinte a împlinit frumoasa vârstă de 70 de ani. În ciuda anilor din buletin, Maria Băsescu este într-o formă fizică deosebită, semn că nepoții săi, Sofia Anais, Traian și Anastasia din partea Elenei şi Radu, din partea Ioanei au o influență bună asupra stării de spirit a fostei Prime Doamne.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...