Ce salariu va avea Viorica Dăncilă la BNR. Adrian Vasilescu: „Face parte dintr-o categorie specială”

Ana Anitoiu 18.05.2021, 14:48
Ce salariu va avea Viorica Dăncilă la BNR. Adrian Vasilescu: „Face parte dintr-o categorie specială”

Mulți români se întreabă ce salariu va avea Viorica Dăncilă la BNR, după ce a fost numită consultant de strategie al guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu. Consilierul Adrian Vasilescu a declarat că fostul prim-ministru face parte dintr-o categorie specială în privința remunerației.

Viorica Dăncilă, statut special în privința salariului de la BNR

Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la alegerile prezidențiale din 2019, are din data de 15 mai funcția de Consultant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională Română. Consilierul BNR Adrian Vasilescu a făcut o declarație referitoare la salariul ei.

”Doamna Dăncilă face parte din acea categorie specială de personal care nu trebuie să își facă public salariul. În plus, Codul Muncii ne spune că salariul este confidențial. Nu vă pot spune o sumă nici măcar estimativ!”, a spus Adrian Vasilescu, la Digi 24.

Ce salariu va avea Viorica Dancila la BNR. Adrian Vasilescu Face parte dintr-o categorie speciala
Viorica Dancila si Mugur Isarescu. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ce salariu va avea Viorica Dăncilă, după angajarea la BNR

Pe de altă parte, surse ale G4Media.ro au declarat că Viorica Dăncilă, noul consultant al guvernatorului BNR Mugur Isărescu, va avea un salariu net de aproximativ 10.000 de lei. Fostul premier a depus un dosar și a susținut un interviu pentru a fi angajată în corpul consultanților alcătuit din aproximativ 20 de persoane.

Viorica Dăncilă a absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Apoi, a făcut un master în Spațiul Public European la SNSPA.

Cum l-a susținut Viorica Dăncilă pe Mugur Isărescu

În anul 2019, Viorica Dăncilă l-a susținut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la conducerea BNR, în contextul în care Liviu Dragnea dorea schimbarea sa în funcție. În plus, în scandalul repatrierii rezervei de aur a BNR, fostul premier a semnat un punct de vedere al guvernului în care arăta că orice modificare a statului Băncii Naționale a României are nevoie de un aviz de la Banca Centrală Europeană.

Însă, în ciuda acelor inițiative în favoarea instituției la care acum este angajată în funcția de consultant, Viorica Dăncilă a semnat celebra OUG 114 din anul 2018. Aceasta a introdus suprataxarea sistemului bancar. Atunci, măsura a fost criticată dur de conducerea BNR.

Cu ocupație a avut Viorica Dăncilă după eșecul de la alegerile prezidențiale

În urma eșecului de la alegerile prezidențiale din 2019, Viorica Dăncilă a petrecut o perioadă acasă, alături de familie, în Capitală. Însă, fostul prim-ministru nu a rămas fără activitate, ci și-a găsit o ocupație. În plus, ea a atacat actuala conducere a PSD, spunând că i-a impus să stea pe margine.

”Am avut o perioadă în care am stat acasă cu familia, în București, am acordat și acord consultanță mai multor firme private. Nu sunt șomeră, cu toate că unii și-ar fi dorit acest lucru. Sunt membru de partid, nu am mai activat într-o organizație. Am rămas membru de partid pentru că voi rămâne social democrată. Nu activez în nicio organizație pentru că ceea ce s-a întâmplat după alegerile prezidențiale m-a dezamăgit foarte mult și m-a făcut să stau pe margine, nu pentru că mi-aș fi dorit eu acest lucru, ci impus de actuala conducere (a PSD)”, a spus Viorica Dăncilă.

Urmăriți Impact.ro și pe