Ce salariu încasează lunar o vânzătoare la buticurile de cartier din București

Daria Petrescu 05.08.2020, 17:58
Ce salariu încasează lunar o vânzătoare la buticurile de cartier din București

Dacă te pregătești să mergi  la un interviu de angajare pentru un post de vânzătoare la unul dintre buticurile aflate într-un cartier din Capitală, trebuie să știi care este, de fapt, salariul pe care l-ai putea încasa lunar. Ce-I drept, nu trebuie să ai studii superioare pentru acest loc de muncă, însă trebuie să îndeplineșt câteva condiții extrem de importante. În funcție de angajator, o vânzătoare la butic poate primi bonuri de masa sau bonusuri, atunci când este cazul. Iată cât încasează o vânzătoare la buticurile din București.

Salariul primit ar putea fi diferit de la un angajator la altul

Pentru a fi vânzătoare la buticurile de cartier din București, trebuie să îndeplinești anumite condiții, mai ales că ne aflăm în plină pandemie de coronavirus.

Regulile sunt mult mai stricte și trebuie urmate cu sfințenie. Pentru cei care nu știu ce salariu primește lunar o vânzătoare, ei bine, acesta este minim pe economie. Și cum în luna ianuarie 2020, acesta a fost majorat, suma ajunge la 2.230 de lei lunar, pentru salariul brut. Înainte, acesta era 2.080.  Sarariul minim net este cu 83 de lei mai mult, de la 1.263 de lei cât era înainte.

Salariul minim pe economie s-a majurat de la 1 ianuarie 2020

Anul acesta, salariul minim net a crescut cu 83 de lei, de la 1.263 de lei cât era anul trecut. Salariul minim brut s-a majorat la în luna ianuarie 2020. Acesta a ajuns la la 2.230 de lei lunar, de la 2.080 de lei cât e era în 2019.

Salariul minim pe economie a fost majorat în 2020
Salariul minim pe economie a fost majorat în 2020

Astfel că, salariul minim rămâne în 2020 la nivelul de 2.350 de lei. Salariul este primit de angajații are au absolvit studii superioare şi care au minimum un an vechime în domeniul studiilor superioare absolvite. Decizia s-a luat potrivit proiectului de Hotărâre al Guvernului.

Câte ore trebuie să lucreze un angajat cu funcții superioare

În cazul persoanelor încadrate pe funcții, ceea ce înseamnă că trebuie să aibă studii superioare salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se menține la suma de 2.350 lei lunar.

Mai mult, aceștia trebuie să aibă și vechime în muncă. Programul de muncă trebuie să fie unul normal, de 167,333 ore, în medie, pe lună.  Asta înseamnă 14,044 lei pe oră. Un angajat la un butic din Capitală lucrează în jur de 8 ore pe zi. Programul poate fi și în trei ture. Decizia îi revine angajatorului.

La sfrșitul lunii decembrie 2019, decizia de majorare a salariului minim pe economie a fost publicată în Monitorul Oficial, în partea I, nr. 1010.

 

Urmăriți Impact.ro și pe