Ce salariu avea șefa secției de oncologie de la spitalul din Suceava. Doctorița reținută nu lua doar bani de la bolnavi, ci și miere și brânză

Ana Anitoiu 20.01.2023, 17:47
Ce salariu avea șefa secției de oncologie de la spitalul din Suceava. Doctorița reținută nu lua doar bani de la bolnavi, ci și miere și brânză

Șefa secției de oncologie de la spitalul din Suceava, medicul Anca Ababneh Dumitrovici, care a fost reținută în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, în noaptea de joi spre vineri, pentru luare de mită, nu primea doar bani de la bolnavi, ci și miere și brânză, deși încasa un salariu fabulos.

Ce salariu avea șefa secției de oncologie de la spitalul din Suceava

Ca medic la spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, medicul Anca Ababneh Dumitrovici a câștigat 210.000 de lei și 84.000 de la cabinetul privat pe care-l deține, în total 24.500 de lei net pe lună, adică aproximativ 5.000 de euro lunar.

De asemenea, soțul ei, medic la același spital, a câștigat în anul 2021 suma totală de 214.000 de lei, adică 17.800 de lei pe lună, sumă echivalentă cu 3.600 de euro.

Afacerea cu care au dat lovitura doi frati din Bihor
Ce sume primea medicul de la pacienți

Ce șpagă primea șefa secției de oncologie, în ciuda salariului uriaș

În ciuda salariului de aproximativ 5.000 de euro lunar, șefa secției de oncologie primea șpagă de la pacienți, pornind de la sume precum 50 de lei, dar și produse alimentare și bunuri.

„În perioada aprilie 2022-19.01.2023, în mod repetat, a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, a pretins și a primit diferite sume de bani (respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro) sau alte bunuri (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.) de la 64 de persoane, pacienți sau aparținătorii acestora”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Medicul a primit banii și produsele alimentare pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer, în ciuda faptului că acestea sunt gratuite.

Șefa secției de oncologie a ajuns în spatele gratiilor în urma unui flagrant organizat de ofițerii de la Serviciul Județean Anticorupție Suceava. Au urmat ore de audieri și de percheziții prin birouri, prin ambulatoriul Secției de Oncologie și chiar în mașina medicului.

Acțiunea polițiștilor în acest caz se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...