Ce salariu are Răzvan Burleanu ca președinte al FRF. ”I-am văzut fluturașul”

Andrei Cezar 06.07.2020, 20:56

Răzvan Burleanu a fost reales în fruntea fotbalului românesc în 2018. La scurt timp au apărut informații privind salariul pe care îl primește acesta ca președinte al FRF. Patronul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime, a declarat că are informații din surse neoficiale potrivit cărora șeful Federației ar încasa lunar aproximativ 15.000 de euro, însă finanțatorul moldovenilor nu crede că ar fi adevărat.

Ce salariu are Răzvan Burleanu ca președinte al FRF

În anul 2018, o informație bombă a zguduit fotbalul românesc. Salariul pe care l-ar fi primit Răzvan Burleanu, ca președinte al FRF, ar fi fost de nivelul celor mai bine plătiți jucători din Liga 1, adică aproximativ 15.000 de euro. Cel care a menționat această sumă a fost patronul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime, după realegerea lui Burleanu în fruntea Federației Române de Fotbal.

„Cineva dintr-o televiziune mi-a zis că domnul Burleanu are un salariu de 15.000 de euro salariu pe lună la Federația Română de Fotbal. Eu i-am spus: «Dom’le, dacă are 15.000 de euro salariu pe lună, eu declar că este un nesimțit și că nu îl mai ajut în viața mea’. L-am întrebat…»”,  a declarat Iftime, în 2018, la Digi Sport.

Patronul celor de la FC Botoșani consideră că zvonurile nu sunt adevărate și că în realitate, Burleanu ar primi un salariu mult mai mic.

„Da, am văzut fluiturașul de salariu și are 4.000 și vreo 300 de euro”, a mai declarat patronul lui FC Botoșani.

În anul 2016, fostul arbitru Ion Crăciuneascu a susținut că salariul șefului FRF ar fi de aproximativ 12.000 de euro.

Din 3 Consilii de Administrație și de la Federație, ia în total 12 mii de euro pe lună. Nu vi se pare interesant?

De la un consiliu ia mai puțin, vreo 500 de euro, dar cu celelalte ajunge la 12 mii de euro. Totul este exact cum ați auzit. Și acest om n-a putut să renunțe la 90 de mii de euro. La salariul ăsta, se putea lipsi”, a declarat în iunie 2016, Ion Crăciunescu pentru Digi Sport.

Ce salariu are Răzvan Burleanu ca președinte al FRF. ”I-am văzut fluturașul”
Ce salariu are Răzvan Burleanu ca președinte al FRF. ”I-am văzut fluturașul”

Cât câștiga Răzvan Burleanu la administrația prezidențială

În 2014, Răzvan Burleanu a devenit președintele Federației Române de Fotbal. La scurt timp după alegeri, acesta a vorbit despre salariul pe care îl primea în perioada în care a lucrat pentru administrația prezidențială.

„Când lucram în administraţia prezidenţială cîştigam două mii şi ceva de lei. Atenţie, de lei nu de euro. Acum, câştig undeva la 4000 de euro. În presă apăruse altă sumă. Acela era salariul brut. Mai exact, eu primesc acelaşi salariu pe care l-a primit şi Mircea Sandu”, spunea Răzvan Burleanu pentru Gazeta Sporturilor.

Urmăriți Impact.ro și pe