Ce salariu are o femeie de serviciu, în România

Daria Petrescu 15.08.2020, 08:31
Ce salariu are o femeie de serviciu, în România

În România, pentru a te angaja ca și femeie de serviciu nu ai nevoie de studii superioare, însă nici salariul nu este prea atractiv. Cu toate astea, după ce la începutul anului 2021, a crescut venitul minim pe economie, lucrurile stau altfel. Femeia de serviciu este responsabilă cu curățenia unei clădiri de birouri sau unui hotel. Depinde de locul în care se angajează și de cerințele angajatorului. Aceasta poate să muncească program normal, de 8 ore sau part time, de patru ore. Iată ce salariu are o femeie de serviciu, în România.

Pe lângă salariu, femeia de serviciu poate primi și sporuri

Astfel că, unul dintre anunțurile postate pe internet suna cam așa. „Angajăm femeie de serviciu. Program 4 ore, cu carte de muncă. L-V 7.30-11.30, salariul de 900 ron,  bani în mână, adică salariul net.  Adresa: Sectot 6,  Bdul Timișoara 50- service auto.

Salariul minim pe economie a crescut anul acesta
Salariul minim pe economie a crescut anul acesta

Acesta este doar un anunț dintre sutele de anunțuri publicate pe internet. Salariul nu diferă prea mult. Totul depinde de angajator și de ceea ce oferă. În cazul în care vreți să lucrați program de 8 opre pe zi, puteți primi un salariu de 1800 lei plus bonuri de masa, acolo unde este cazul. De asemenea, dacă aveți un alt job și vreți să vă rotunjiți veniturile, puteți alege un astfel de joc, pentru un program de 4 ore.

Cea mai importantă creștere a salariului minim

România a avut cea mai spectacuoasă creștere a salariului minim pe economie, anul acesta,  din ultimul deceniu. Creșterea medie anuală a fost reprezentată de un procent de 12,5%. Mai mult, este o statistică publicată de curând, potrivit g4media.ro, și în care a fost arătat și ce creșteri sau diminuări au fost restimțite în alte țări ale Uniunii Europene.

Grecia a reprezentat singura excepție din respectivul top întocmit la începutul acestui an. Asta deoarece doar în acest stat, în ianuarie 2020, salariul minim pe economie eram mai mic, față de luna ianuarie din 2010.  Portugalia s-a aflat într-un program de asistență financiară.

Creșteri ale salariului minim pe economie în alte țări europene, din 2010,  până anul acesta

Cehia – creștere anuală de 6,7%. Salariul a crescut de la 302,19 euro, la 574,62 euro

Polonia – creștere anuală de 6,6% la nivel anual. Salariul minim a crescut de la 320,87 euro, la 610,79 euro

Slovacia – 6,5% la nivel anual. Salariul a crescut de la 307,7 euro, la 580 euro

Bulgaria – creștere anuală de 9,8%. Salariul minim a crescut de la 122,71 euro, la 311,89 euro

Estonia – creștere anuală de 7,7%. Salariul minim a crescut de la 278,02 euro, până la 584 euro

Urmăriți Impact.ro și pe