Ce salariu are Carmen Iohannis ca profesoară, în Sibiu. Ea a refuzat să facă grevă

Olteanu Mariana 02.06.2023, 14:02
Ce salariu are Carmen Iohannis ca profesoară, în Sibiu. Ea a refuzat să facă grevă

Carmen Iohannis este profesoară de engleză la unul dintre liceele din Sibiu. Chiar dacă este cadru didactic, aceasta a refuzat să ia parte la grevă. Gestul acesteia a stârnit controverse și a determinat lumea să se întrebe ce salariu câștigă aceasta. Veniturile soției  primului om din stat ajung la 41.283 de lei. În pararel, Carmen Iohannis se ocupă cu închirierea unor imobile.

Răspunsul la întrebarea: ce salariu are Carmen Iohannis îl aflăm chiar din declarația de avere a președintelui Klaus Iohannis. Potrivit datelor, soția primului om din stat câștigă în medie 3.440 de lei lunar. Însă, aceasta nu este singura sursă de venit. Carmen Iohannis se ocupă și cu închirierea unor imobile. În anul 2022, această activitate i-a adus venituri în valoare de  44.389 de lei.

Aceasta predă de patru ani engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu. Chiar dacă este cadru didactic, aceasta a refuzat să intre în grevă. Cu toate că nu s-a implicat în grevă, aceasta a mobilizat mai mulți elevi să fie prezenți la vizita lui Iohannis și a omologului german, Frank-Walter Steinmeier, la Sibiu, pe 25 mai.

La acel moment, Carmen Iohannis a fost întrebată de motivul pentru care aceasta nu a intrat în grevă. Carmen Iohannis a fost rezervată și a menționat că nu face politică. În schimb, Klaus Iohannis a făcut o glumă și  le-a spus elevilor „Vedeți că până și greva are ceva avantaje”,  făcând referire la faptul că au un program mai lejer.

Negocierile nu au dat roade, iar profesorii se află, în continuare, în grevă. Marius Nistor, liderul Federației sindicale din educație (FSE) „Spiru Haret” a declarat că greva va continua și după data de 6 iunie.

 „De marți încolo, colegii noștri vor continua acțiunile de protest, ei fiind singurii în măsură să decidă altceva”, a declarat acesta.

Ce salariu are Klaus Iohannis?

Foarte mulți se întreabă ce salariu are  președintele României. Potrivit declarației de avere, Klaus Iohannis câștigă lunar  aproximativ  15.162 de lei. În anul 2022, acesta a declarat că a încasat venituri în valoare de  181.944 de lei.

Totodată, Klaus Iohannis are și alte surse de venit. Președintele României câștigă 5.934 de lei din drepturile de autor de la Curtea Veche. Acesta a scris trei cărți. La acestea se mai aduagă și veniturile provenite din închirierea de imobile, fiind vorba despre o sumă în valoare de  44.389 de lei, cu circa 3.000 de lei mai mult decât cea trecută în declarația de avere precedentă.

 

Urmăriți Impact.ro și pe