Ce salarii sunt la Brico Depot: plata pentru lucrători, casieri și șefi de raion

Daria Petrescu 24.10.2020, 09:05
Ce salarii sunt la Brico Depot: plata pentru lucrători, casieri și șefi de raion

Brico Depot este un celebru lanț de magazine de bricolaje, fondat în Franța în 1993. De câțiva ani însă, este unul dintre cele mai apreciate și în România. În prezent sunt peste 1000 de magazine, iar anul trecut, a pornit în recrutarea de oameni, pentru angajare. Din păcate aceștia s-au găsit greu, iar unul dintre motive ar fi putut fi salariul nu foarte mare. Iată ce salarii sunt la Brico Depot și cât câștigă un casier sau un șef de raion.

Ce salarii sunt la Brico Depot

Salariile la Brico Depot variază, în funcție de atribuțiile fiecărui angajat

În 2019, compania a finalizat procesul de transformare a celor 19 magazine Praktiker în Brico Depôt și  a anunțat o nouă poziționare de brand.

Sef department- 2900 lei și bonuri de masa în valoare de 300 lei

Visual merchandiser- salariu de 2800 lei

Salariile angajaților de la Brico Depot, în funcțiile de atribuțiile fiecăruia
Salariile angajaților de la Brico Depot, în funcțiile de atribuțiile fiecăruia

Lucrator comercial- salariu de 1900 lei și tichete de masa în valoare de 300 de lei.

Sef sector comert- primește 2500 de lei și 100 de lei bonus pe lună. La această sumă se adaugă tichete de masa în valoare de 300 de lei.

Helpdesk IT / IT Support- are un salariu mai avantajos. Acesta primește 3800 de lei pe lună, 100 de lei bonus și tichete de 200 de lei.

Operator planograme- salariul primit este de 2000 de lei lunar la care se adaugă tichete în valoare de 200 de lei.

Casier- un casier primește până la 1900 de lei lunar, dar și tichete de masa, în valoare de 300 de lei

Brico Depot a făcut angajări în 2019

Companie internațională de îmbunătățire a locuinței, recrita în 2019 oameni însă angajaţi se găsesc mai greu. De altfel, din ce în ce mai multe companii se plâng de un deficit al forţei de muncă. Anul trecut,  Adela Smeu, CEO Brico Depôt România, a vorbit pentru  Capital despre provocările pieţei de bricolaj.

„În momentul de faţă, suntem la 2.600 de angajaţi. În principiu, în timpul verii, în sezon, suntem cu 10% mai mulţi angajaţi. Noi facem continuu angajări, ceea ce se poate vedea şi pe site-ul nostru, avem nevoie de colegi în toate magazinele noastre”, a declarat pentru Capital Adela Smeu, CEO Brico Depôt România, subliniind că nu poate oferi detalii asupra salariului mediu net.

Noua rețea de magazine Brico Depot numără acum 34 de magazine, în 25 de orașe din țară

Salariile pe care le avem noi sunt în conformitate cu piaţa. Ce am făcut, şi este foarte important, este că am aliniat salariile din Praktiker cu cele din Brico, ceea ce a însemnat o creştere”, a mai spus Adela Smeu.

„Anul acesta avem foarte multe lucruri de făcut. Nu avem planuri de extindere în 2019”, a adăugat ea.

„Piaţa forţei de muncă este foarte dinamică. Este una dintre provocările pe care le are toată lumea pe această piaţă, însă credem că avem metodele prin care să atragem colegi noi. Interesant de menţionat este că încep să revină la noi colegi care au lucrat la un moment dat în Praktiker sau în Brico. În plus în fiecare magazin, 10-20% din angajaţi lucrează la noi de la început”, a mai spus aceasta despre provocările pieţei de bricolaj, pentru sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI