Ce salarii și ce sporuri au angajații de la Ministerul Afacerilor Interne

04 05. 2021, 14:08

În cazul unora, există sporuri care le aduc mii de lei în plus, lunar, la salariu. Fie că vorbim de spor pentru munca la calculator, spor de toxicitate sau spor pentru „uzura prematură a organismului”. Nu toți bugetarii primesc, aceleași sporuri. Atunci când vine vorba de salariile angajaților din MAI, acestea nu sunt deloc de neglijat. Site-ul mai.gov.ro. a făcut publice salariile pe luna martie a funcționarilor publici, ofițerilor sau subofițerilor. Iată ce salarii și ce sporuri au angajații de la Ministerul Afacerilor Interne.

Ce salarii și ce sporuri au angajații de la Ministerul Afacerilor Interne

Personal contractual

– funcție cu comandă- salariul minim este de 7,477 lei, iar cel maxim 12,776. Pentru funcțiile fără comandă, salariul minim este de 1,249, în timp ce cel maim este de8,104

Funcționari publici

– 5,683 este salariul minim, iar cel maxim este în valoare de 11,818, pentru cei care au funcții cu comandă. Pentru funcție fără comandă, un angajat primește 2,477 lei lunar net. Salariul maxim este de 12,101.

Exista spor pentru munca la calculator

Ofițerii

– au un salariul minim net de 5,853, iar cel maxim este de 15,696, pentru cei cu funcții de comandă. În cazl angajaților fără funcții de comandă, salariul minim este de 4,043, iar cel maxim în valoare de 7,877 lei lunar.

Subofițeri

– în cazul acestora, există salariul minim de 2,239, iar cel maxim în valoare de 4,147 lei, pentru funcții cu comandă.

Ofițeri de poliție

– 4,404 lei, salariul minim, în timp ce cel maxim este de 16,807 lei. În cazul ofierilor de poliție cu funcții de comandă, aceștia primesc lunar 2,371, salariul minim și poate ajunge până la 12,142 lei.

Agenți de poliție

– Aceștia primesc salariile doar pentru funcții de comandă. Salariul minim este de  1,721 lei lunar, în timp ce cel maxim este de 5,349 lei net lunar.

„În valorile maxime ale veniturilor salariale nete, pot fi incluse și veniturile acordate în baza unor Hotărâri Judecătorești sau că urmare a recalcularii unor diferențe neacordate din lunile precedente.

Valorile veniturilor salariale nete reprezintă rest de plata rezultat după realizarea, potrivit legii, a diverselor rețineri/popriri, aceste venituri fiind stabilite țînând cont inclusiv de perioada efectiv lucrată in cursul lunii (încadrare, mutare, transfer, etc.)”, se arată pe site-ul mai.gov.ro.

Ce sporuri au angajații MAI

-secretar general încasează un spor lunar de 3.030 de lei

director general ia lunar un spor de 2.315 lei

– un şef de serviciu 1.784 de lei

– un director (angajat la instituția Avocatul Poporului)  primește lunar 2.500 de lei în plus pe lângă salariu

-judecători ai Curții Constituționale primesc două sporuri pentru că sunt stresați. Primul se numeşte spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică şi este de 5.660 de lei, brut. Al doilea, în valoare de 4.390 de lei, se numeşte spor pentru muncă în condiţii vătămătoare.

-un angajat pe funcția de director  la Ministerul Transporturilor primește un spor de 1.400 de lei, directorul adjunct ia 1.200 de lei, iar un magazioner 480 de lei.

„Există spor de cumul de funcții la CNADNR”

„Am mai găsit și noi câteva sporuri interesante. De pildă, există spor de cumul de funcții la CNADNR, adică dacă ai mai multe funcții, primești un ban în plus.

De asemenea, sunt sporuri pentru salariații care au titluri de doctor, de-aia avem atâția doctori în științe în România, pentru că reprezintă un 15 la sută la salariu”, a menționat Adrian Negrescu, potrivit Digi24.