Cât câștigă un farmacist în România. Majorări salariale anunțate de la 1 iulie

Diana Radu 22.05.2020, 14:49

Cresc salariile personalului de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar de la 1 iulie. Legea care prevede măririle salariale a fost publicată joi în Monitorul Oficial. Iată la cât va ajunge salariul unui farmacit în România!

Ce salariu va încasa un farmacist de la 1 iulie

Legea salarizării prevede că de la 1 iulie anagajații din sistemul sanitar care dețin funcții de farmaciști, biologi, biochimiști, fizicieni și psihologi vor benificia de o majorare. Astfel, salariul de bază al celor cu studii superioare va crește de la 1 iulie 2020. În această categorie se vor încadra și rezidenții.

„Personalul din sistemul sanitar care ocupă funcţiile de farmacist, biolog, biochimist, chimist, fizician şi psiholog (…) beneficiază, începând cu data de 1 iulie 2020, de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022”, se  arată în lege salarizării care va intra în vigoare de la 1 iulie.

farmacist, salariu, marire, 1 iulie
Ce salariu va încasa un farmacist de la 1 iulie

Mai exact, un farmacist rezident în anul I, care își desfășoară activitatea în unități clinice și are un salariu de bază de 4.302 le, va beneficia de la 1 iulie de un salariu în valoare de 5.334 lei.

De asemenea, salarii mai mari vor primi și farmaciștii care își desfășoară activitatea în domeniul medicinei legale. Salariul acestora ar putea ajunge până la 8.911 lei. Farmaciștii care asigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor avea parte de măriri salariale de până la 7.314 lei.

Și nu în ultimul rând, legea salarizării mai prevede măriri și pentru farmaciștii din unitățile sanitare. Aceștia vor beneficia din iulie de un salariu în valoare de 6.511 lei.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea cu privire la majorarea salariilor. Așadar, actul normativ modifică și completează legea cu nr. 153/2017, cu privire la salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Cei care vor beneficia de salarii mai mari sunt kinetoterapeuții, fiziokinetoterapruții și profesorii de cultură fizică medicală (CFM), care fac parte din sistemul sanitar.

Urmăriți Impact.ro și pe