Ce să presari pe solul din grădină pentru a avea legume de calitate. Trucul puțin știut al fermierilor

Stan Filon 08.08.2023, 08:44
Ce să presari pe solul din grădină pentru a avea legume de calitate. Trucul puțin știut al fermierilor

Mulți pasionați de grădinărit vor să aibă producție bogată, însă habar nu au ce să presare pe solul din grădină pentru a avea legume de calitate. Vedeți în rândurile de mai jos un truc pe care gospodarii îl cunosc din tată-n fiu!

Ce să presari pe solul din grădină pentru a avea legume de calitate

Foarte mulți români, chiar și de la oraș, și-au dat seama că nu pot avea legume sănătoase decât dacă le cultivă singuri, mai ales după știrile alarmante cu care au venit inspectorii sanitar-veterinari, care au descoperit în piețe roșii și castraveți aproape toxici.

Nici măcar verdețurile nu mai sunt ce au fost! Un experiment făcut de jurnaliștii de la Antena 1 au lăsat cu gura căscată audiența. Aceștia au cumpărat legume și verdețuri din trei piețe din București, pe care le-au dus la analize. Nu mică le-a fost mirarea când analizele au arătat depășiri ale limitelor de pesticide chiar și de aproape 500 de ori. La leușean! Experții care au făcut testele au fost atât de șocați, încât au crezut că este vorba despre o eroare, așa că au repetat testele, însă cu același rezultat. Aceștia au spus că acele produse trebuie exterminate imediat, deoarece nici la animale nu pot fi date.

Ce sa presari pe solul din gradina pentru a avea legume de calitate. Trucul putin stiut al fermierilor
Ce sa presari pe solul din gradina pentru a avea legume de calitate. Trucul putin stiut al fermierilor

 

Produsele din piață îi fac pe români să-și cultive singuri legumele

În aceste condiții, românii au început să-și îndrepte privirea spre petecul de pământ din curte, unde au început să cultive legume sănătoase pentru cei dragi. Pământul este unul roditor în România, plin de minerale și alți nutrienți în care plantele cresc puternice și sănătoase.

Cu toate acestea, un mic ajutor nu strică niciodată, iar gospodarii de la țară cunosc un mic truc pe care și l-au transmis din tată-n fiu. Astfel, pământul devine și mai roditor, iar culturile sunt mai bogate și legumele mai gustoase și mai sănătoase.

În primul rând, pentru a pregăti solul pentru cultivarea legumelor rădăcinoase, de exemplu, începeți prin îndepărtarea buruienilor și a oricăror resturi vegetale. Apoi puteți aplica trucul aproape secret. Adăugați compost sau gunoi de grajd bine maturat pentru a îmbunătăți calitatea solului și pentru a-i furniza substanțe nutritive suplimentare.

În acest fel, puteți avea șansa să creșteți legume chiar de Cartea Recordurilor cum s-a întâmplat în Marea Britanie, acolo unde un astfel de gospodar s-a prezentat a un târg cu cel mai mare păstârnac văzut vreodată. Leguma cântărea nu mai puțin de 7,85 kg și a fost cultivat de David Thomas și prezentată la Malvern Autumn Show la Three Counties Showground din Worcestershire.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...