Ce să faci în Bușteni – 7 lucruri pe care le are de oferit celebra stațiune

Daria Petrescu 14.03.2021, 09:14
Ce să faci în Bușteni – 7 lucruri pe care le are de oferit celebra stațiune

Orașul Bușteni se află la 135 de km de București și unul dintre cele mai accesibile locuri din zona Munteniei. Astfel că, în cazul în care vrei să scapi de agitația din Capitală, dar nu vrei să parcurgi prea mulți kilometric pentru a ajunge la munte, poți să te oprești în Bușteni. Se află pe Valea Prahovei, la poalele Munților Bucegi, iar zona îți oferă câteva lucruri interesante, în cazul în care nu ai aflat până acum. Iată ce poți vizita în Bușteni.

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino este unul dintre cele mai frumoase locuri din Bușteni. Mii de turiști străini și români îi trec annual pragul. Este situate la poalele muntelui Zamora și se ajunge foarte rapid la el.

Castelul Cantacuzino

În cazul în care mergi în Bușteni cu trenul, castelul se află la maxim 15 minute de gară. În curtea castelului găsești opere de sculptură, iar de pe terasă acestuia se vede o priveliște minunată  înspre Munții Bucegi. De asemenea, poți să iei masă la luxosul restaurant al castelului.

Mănăstirea Caraiman

Mănăstirea se află foarte aproape de gară, pe drumul ce duce spre Sinaia. Poteca pe care pășesc pelerinii spre mănăstire parcă este străjuită de Crucea de pe Caraiman. Unde apare indicatorul spre telecabina din Bușteni, se face dreapta. Peste 200 de m, pe partea stângă începi să urci spre mănăstire. Este un loc apreciat de turiști, iar dacă nu ai ajuns până acum, trebuie să o faci, măcar odată.

Biserica Domnească din Bușteni

A fost construită în anul 1889, de către regele Carol I și regina Elisabeta. Este închinată Nașterii Maicii Domnului. Biserica se află chiar vizavi de gara. Nu strică să intri în ea, pentru câteva minute. Este unul dintre cele mai vizitate locuri din Bușteni.

Manastirea Sfânta Treime

Mănăstirea se află situată pe șoseaua ce duce la Brașov, chiar pe partea cu gara. Tot acolo se află și un centru socio-pastoral, iar în obște viețuiesc trei maici.

Casa Memorială Cezar Petrescu

Clădirea a fost construită în stil neo românesc în anul 1918. Muzeul  se află pe str. Tudor Vladimirescu, colț cu stradă Cezar Petrescu și funcționează din 1967. Mobila din muzeu este originală, piesele de mobilier și multe alte obiecte aparțînând lui Cezar Petrescu. Mănăstirea se află în apropierea Mănăstirii Sfânta Treime. Muzeul deține o impresionantă colecție de cărți care aparțin autorului. Unele dintre ele sunt scrierile personale, celelalte achiziționate de către acesta, multe dintre ele in limba franceză

Cascada Urlătoarea

Cascada Urlătoarea

Se află la o altitudine de 1100 de metri și are o cădere de 15 metri fiind spectaculoasă mai ales după ploi, când debitul este mai mare.

Sfinxul si Babele

Sfinxul și Babele sunt spectaculoase înorice anotimp. Însă, iarna este mult mai dificil să ajungi acolo. De altfel, este și interzis, atunci când vremea nu permite. Sfinxul din Munții Bucegi este un megalit antropomorf situat la 2216 m altitudine.

Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean, formarea lui fiind determinată de eroziunea eoliană. Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi, măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe