Ce să faci ca să te menții în formă acasă. Aplicațiile de fitness gratuite sunt o soluție

Redacția IMPACT 17.03.2020, 17:42
Ce să faci ca să te menții în formă acasă. Aplicațiile de fitness gratuite sunt o soluție

Perioada pe care o traversăm în prezent i-a făcut pe mulți amatori de sport și fitness să renunțe la anumite obiceiuri. Mersul la sală, spre exemplu, nu mai intră nici printre preferințele românilor, în plină epidemie sanitară mondială. De aceea, iubitorii unui stil de viață sănătos se pot bucura să descopere că anumite aplicații de fitness gratuite reprezintă o soluție excelentă.

Cum să te menții în formă acasă

Cei care vor să se mențină în formă, în momentul de față, o pot face foarte ușor și acasă. Dacă până acum nu le-ați încercat, aplicațiile gratuite de fitness reprezintă o soluție foarte bună. În special dacă sunteți nevoiți să stați mai mult în casă și nu puteți petrece timp pe afară, fie în sala de sport. Iubitorii de mișcare pot face anumite seturi de exerciții și în confortul propriei case.

Cei care s-au obișnuit ca rutina lor sportivă să includă și anumită aparatură pot să opteze pentru anumite obiecte din casă, care să îi ajute. De asemenea, sunt exerciții ce pot fi practicate și alături de copii, dar și ca alternativă pentru a rămâne în formă.

Ce să faci ca să te menții în formă acasă. Aplicațiile de fitness gratuite sunt o soluție
Aplicațiile online sunt o soluție optimă pentru persoanele care își doresc să se mențină în formă, chiar și în perioada în curs

Aplicațiile de fitness pot fi instalate fie pe smartphone, fie pe o tabletă. Vor duce la îmbunătățirea rutinei de sport, dar și la optimizarea timpului alocat acestei activități.

Sedentarismul din această perioadă poate fi evitat prin intermediul unor aplicații ca “Daily Workouts Fitness Trainer”. Este disponibilă pentru a fi descărcată pe sistemele de operare iOS și Android. Aplicația pune la dispoziție 100 de serii de exerciții, ce se pot realiza acasă. Pot fi realizate atât simplu, cât și cu ajutorul echipamentelor specifice. Așadar, persoanele care dețin astfel de aparatură nu trebuie să se îngrijoreze.

Aplicații de fitness gratuite pentru smartphone sau tabletă

O altă aplicație foarte folositoare, la nivel de fitness, este “Nike Training Club”. Conține peste 180 de exerciții, pentru majoritatea segmentelor de fitness și este o platformă dezvoltată de producătorul de echipament sportiv. Poate fi descărcată și pe smartphone, pe sistemele iOS și Android, potrivit g4media.ro.

O propunere de aplicație de fitness gratuită mai poate fi și “Aaptiv”. Este o aplicație audio, ce le pune la dispoziție utilizatorilor peste 2.500 de exerciții. Aplicația se actualizează săptămânal. De aceea nu trebuie să vă îngrijorați că rutina sportivă va deveni una plictisitoare.

Mai mult, și aplicația “7 Minute Workout” reprezintă o variantă foarte bună, pentru iubitorii de sport. Conține sute de serii de exerciții fitness, ce pot fi parcurse în doar 7 minute. Nu necesită niciun echipament special din partea utilizatorului.