Ce s-a întâmplat la sediul poliției Dolj, după ce s-a aflat despre cazul Caracal. Asta a schimbat tot

Andrei Cezar 23.07.2020, 16:50

Ies la iveală detalii revoltătoare în cazul Caracal, cu privire la șefii IPJ Dolj, cei care au coordonat întreaga acțiune după izbucnirea scandalului. La un an de la apariția cazului s-a aflat un amănunt extrem de important care scandalizează opinia publică. Doi dintre mai-marii poliției din Dolj au primit salariu de excelență, chiar dacă subalternii lo, cei care le-au urmat ordinele, au fost sancționați.

Ce s-a întâmplat la sediul poliției Dolj, după ce s-a aflat despre cazul Caracal

Poliția Română este în centrul unui scandal de proporții. Mai multe sidicate au fost înștiințate de oamenii legii despre modul discreționar în care au fost acordate salariile de excelență unor șefi din poliție, rudelor acestora sau unor angajați pe ”relații și pile”, scrie Capital.ro.

Una dintre aceste reclamații vizează celebrul caz Caracal. Un polițist a scos la iveală pe pagina de Facebook a Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) faptul că un șef de la IPJ Dolj, cel care a gestionat întreaga acțiune după dispariția Luizei Melencu a primit salariu de excelență.

„Să-i aprobi salariu de excelență șefului de serviciu care a gestionat dezastruos disparițiile celor două fete, Alexandra și Luiza, ăsta da tupeu!”.

Ce s-a întâmplat la sediul poliției Dolj, după ce s-a aflat despre cazul Caracal. Asta a schimbat tot
Ce s-a întâmplat la sediul poliției Dolj, după ce s-a aflat despre cazul Caracal. Asta a schimbat tot

Cine este șeful din poliție care a primit prima de excelență

Potrivit Capital, care citează Evz.ro, cel care ar fi beneficiat de acest premiu este comisarul șef Cristian Bonci, șeful Serviciului de Investigații Criminale (SIC) al IPJ Dolj. El a fost cel care a coordonat întreaga operațiune după dispariția Luizei Melencu pe 14 aprilie 2019.

De asemenea, se pare că șeful SIC, Cristian Bonci, dar și Marius Țițoiu, șef, la rândul lui, în Craiova, au primit acele salarii de excelență care se dau, din șase în șase luni, pentru merite deosebite. Cei doi au avut în subordine postul de poliție Dioști, locul din care a disparut, pe 14 aprilie, Luiza Melencu, iar printre primele lucruri pe care le-au făcut a fost să îi trimită pe bunicii fetei dispărute la poligraf.

După dispariția Alexandrei Măceșanu, din vara anului trecut, a izbucnit întreg scandalul în urma căruia Ghoerghe Dincă, cunoscut drept ”Monstrul din Caracal”, a fost acuzat că le-a răpit, violat și incendiat pe cele două adolescente.

„Cei sancționați în acest caz au fost doar agenții, nicidecum șefii care au coordonat și care au dat ordinele”, a declarat, pentru Evz.ro, un lider de sindicat.

Urmăriți Impact.ro și pe