Mărturisiri șoc în cazul Caracal! Probe din anchetă ascunse. Ce dezvăluiri a făcut, de fapt, Dincă

Andrei Cezar 18.07.2020, 15:52

Avocata familiei Melencu, acuzații fără precedent, în dosarul crimelor din Caracal. După ce judecătorii Tribunalului Olt au decis ca Gheorghe Dincă să rămână în arest preventiv, Carmen Obârșaru a declarat că au fost ascunse probe la dosar și arată cu degetul către instituții ale statului.

Mărturisiri șoc în cazul Caracal! Probe din anchetă ascunse

Avocata familie Melencu vine cu o serie de acuzații bombă și afirmă că ”foarte multe probe” care dovedeau că Gheorghe Dincă nu acționa singur ci făcea partea dintr-o rețea mai mare, au dispărut. Carmen Obârșaru a mărturisit că în acest caz sunt implicate și instituții ale statului, dar pe care ”organele de cercetare vor să le ascundă”.

„El (Gheorghe Dincă – n.r.) se folosește de datele anchetatorilor. Dincă nu este un infractor singular. Nu știu de ce anchetatorii au omis faptul că Dincă a fost ajutat sau a fost un simplu pion al unui grup de trafic de persoane.

Nu au fost administrate toate problele, au fost ascunse foarte multe probe care dovedeau că acest Dincă face parte dintr-un clan mult mai mare în care sunt implicare instituții ale statului și pe care organele de cercetare vor să le ascundă.” a declarat avocata familiei Melencu, la Realitatea PLUS, potrivit Capital.ro.

Mărturisiri șoc în cazul Caracal! Probe din anchetă ascunse. Ce dezvăluiri a făcut, de fapt, Dincă
Mărturisiri șoc în cazul Caracal! Probe din anchetă ascunse. Ce dezvăluiri a făcut, de fapt, Dincă

Carmen Obârșaru: ”Dincă nu spune niciodată tot adevărul, ci doar frânturi”

De asemenea, avocatul familie Melencu este de părere că locul lui Dincă este după gratii, dacă nu pentru toate infracțiunile, măcar pentru o parte din ele.

”El nu spune niciodată tot adevărul, spune frânturi. Trebuie să fii foarte atent să faci separare între ce spune adevăr și ce spune minciună”, a mai spus Carmen Obârșaru.

Gheorghe Dincă a solicitat instanței eliberarea sa din arest preventiv și înlocuirea acestei măsuri cu cea a controlului judiciar sau arestului la domiciliu. În urma audierilor de vineri prin videoconferință, magistraţii au decis ca Dincă să rămână în arest, potrivit Antena3.

Pe 15 ianuarie procurorii DIICOT au trimis rechizitoriul din cazul Caracal la Tribunalul Olt, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi: Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

 

Urmăriți Impact.ro și pe