Cele mai mari nebunii din viața și cariera lui Diego Maradona. „Butoiașul de aur” împlinește 60 de ani

Marian Cărăvan / 30.10.2020, 18:26
Cele mai mari nebunii din viața și cariera lui Diego Maradona. „Butoiașul de aur” împlinește 60 de ani

Diego Maradona și-a câștigat un loc binemeritat în istoria fotbalului mondial. Legendarul „El Pibe De Oro” împlinește astăzi 60 de ani și continuă să uimească. Viața și cariera lui Diego Maradona constituie un șir lung de nebunii.

„Butoiașul de aur”, la 60 de ani. Nebuniile din viața și cariera lui Diego Maradona

Nu mai există niciun dubiu că legendarul Diego Maradona a fost mereu altfel. Și în teren, și în afara lui. Sunt momente antologice oferite de cel ce este considerat de foarte mulți specialiști drept cel mai mare fotbalist din toate timpurile. Maradona rămâne în istorie nu doar pentru talentul său uriaș, ci și pentru „derapajele” și replicile care l-au făcut la fel de celebru. A sărit să bată jurnaliști, a plâns ca un copil atunci Argentina era umilită de Germania la Mondiale, a dansat la încălzire și jongla cu mingea, făcându-i pe adversari să se oprească și să-l urmărească fascinați, unii l-au considerat cu adevărat Rege și i-au adus un tron la stadion, a înscris un gol valabil cu mâna, care a intrat în istorie.

Pe 19 aprilie 1989, Maradona făcea spectacol pe Olympiastadion din Munchen. La încălzire! La stația de amplificare răsuna de zor piesa „Live is life” a celor de la Opus. Și ce și-a zis Maradona? Un bun antrenament pe ritmuri la modă atunci, care l-au fascinat pe argentinian. Dansul și jongleriile lui Maradona i-au scos din ritm pe adversarii de la Bayern.

„Ce face tipul ăsta, ne-am întrebat? A început să jongleze cu mingea pe umeri. Și nu ne-am mai încălzit pentru că a trebuit să-l urmărim pe acest tip”, își aduce aminte celebrul Jurgen Klinsmann.

Jurnaliști agresați de Maradona

În 2008, și-a dat în petec cu „isprava” sa. A lovit mai mulți jurnaliști la ieșirea din tribunalul unde se judeca cu fostul său agent, Guilermo Coppola.

În 2010, la Mondialul din Africa de Sud, Diego Maradona se afla pe banca tehnică a „pumelor” și a oferit o imagine sfâșietoare în timpul meciului cu Germania. La 4-0 pentru europeni, El Pibe de Oro aproape că a plâns pe bancă, neputincios.

În 2014, Diego Maradona a făcut el ce-a făcut și a revenit în atenția presei din întreaga lume. Tot cu jurnaliștii avea treabă. Asaltat de jurnaliști la ieşirea din Teatrul Naţional din Buenos Aires, unde fusese să vadă un spectacol împreună cu iubita şi fiul său, fostul fotbalist a fost scos din minți. L-a plesnit pe unul dintre jurnaliști, care aparent i-ar fi făcut cu ochiul partenerei lui Maradona.

Tratat ca un rege în Argentina

Diego Maradona, antrenorul echipei Gimnasia, este tratat ca un rege în Argentina. Conducerea clubului l-a răsfățat în acest an cu un cadou inedit.

Fostul mare fotbalist a primit propriul tron pe marginea terenului, lângă banca tehnică. Acesta a fost personalizat cu inițialele sale, iar Maradona și-a trecut și semnătura pe spătar.

Acest scaun special a fost inaugurat la meciul dintre Gimnasia și Velez Sarsfield, încheiat la egalitate, scor 0-0.

Maradona e Rege in Argentina. Tronul lui Maradona de la Gimnasia
Maradona e Rege in Argentina. Tronul lui Maradona de la Gimnasia

Cele mai tari replici ale lui Diego Maradona

El Pibe de Oro a ieșit în evidență și cu declarațiile sale oferite de-a lungul timpului. „Colecția Maradona” este bogată, noi vă oferim cele mai tari replici ale argentinianului.

„Eu am inventat pasa la Boca… Boca nu avea niciun bănuț să mă plătească! Ce culori, Doamne!”, în 1981, când s-a transferat la Boca Juniors.

„Mâna lui Dumnezeu. Heh, heh… Nici măcar fotografii n-au văzut ce s-a întâmplat. Iar Shilton, care sărise cu ochii închiși, a fost ofensat și nu m-a invitat la meciul său de retragere. Mi-a plăcut acel gol la fel de mult ca toate celelalte. Am simțit că i-am furat portofelul unui englez după Malvine”, despre golul cu mâna marcat împotriva Angliei, la Mondialul din 1986.

„Eram carne de tun, eram carne de tun pentru că eliminasem Italia. S-a auzit bine ce am spus în timpul imnului, nu? Fii de târfe! Am făcut-o intenționat, ca să audă toți! Nu puteam accepta că erau oameni care se bucurau la înfrângerile mele. Dar ce m-a enervat cel mai tare a fost că mi-au lovit țara și colegii”, despre finala CM 1990, Germania – Argentina.

„Întoarcerea la Boca a fost ca și cum aș fi născut după o sarcină de 14 ani”, la momentul retragerii de la Boca.

„Și astăzi insist: mi-au tăiat picioarele”, despre momentul excluderii de la Campionatul Mondial din 1994, pentru dopaj.

„Scuze, băieţi, nu dau declaraţii. Azi am mai puţine cuvinte la mine decât o telegramă.”

„Mă droghez, dar nu vând cocaină. Ca traficant, fac pe mine de foame!”

„Dacă prietenii fetelor mele le vor face să plângă de 2-3 ori, vor avea un accident.”

„Să ajungi în careu și să nu poți șuta la poartă e ca și cum ai dansa cu sora ta.”

”Este evident că am linie directă cu Bărbosul”, vorbind despre relația cu Dumnezeu.

Născut la data de 30 octombrie 1960, în Lanús, Provincia Buenos Aires, Diego Maradona a jucat pentru Argentinos Juniors (1976-1980), Boca Juniors (1981, 1995-1998), FC Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), FC Sevilla (1992-1993) şi Newell’s Old Boys (1993-1994).

A bifat 91 de meciuri pentru naţionala Argentinei 91 și a marcat 34 de goluri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI