Ce s-a ales de apartamentul în care ar fi fost ucisă Elodia Ghinescu? E clar, e blestemat

Ioana Bucur, Gabriel Peneș 24.08.2021, 15:49
Ce s-a ales de apartamentul în care ar fi fost ucisă Elodia Ghinescu? E clar, e blestemat

Un loc ce ar fi trebuit să fie acasă, să fie decorul unor amintiri minunate a devenit martorul mut al uneia dintre cele mai șocante mistere neelucidate din istoria recentă a României. Ce s-a ales de apartamentul în care ar fi fost ucisă Elodia Ghinescu, la bine de un deceniu de la dispariția ei.

Blestemul „cazului Elodia Ghinescu”?

Au trecut mai mult de zece ani de la dispariția misterioasă a avocatei Elodia Ghinescu. Ea, o femeie ambițioasă, independentă financiar, avocat de succes în Brașov, el, inspector principal de poliție, școlit în București, cu o carieră promițătoare în față. Venirea pe lume a primului lor copil nu a făcut decât să completeze imaginea unei familii perfecte.

Totul s-a schimbat la începutul lunii septembrie 2007, când Cristian Ciocă anunța la poliție dispariția soției sale. Treptat, secretele întunecate ale căsniciei lor au ieșit la lumină, iar dovezile păreau să ducă spre o singură concluzie: avocata fusese ucișă, în propria casă, iar principalul suspect era chiar soțul ei. În cele din urmă, după un proces lung și intens mediatizat, Cristian Cioacă a fost condamnat pentru omor, fără ca trupul Elodiei Ghinescu să fie găsit.

Au trecut aproape 15 ani de atunci. În tot acest timp, apartamentul în care locuiau cei doi și care este considerat și acum locul crimei a rămas părăsit.

Ce s-a ales de apartamentul în care ar fi fost ucisă Elodia Ghinescu
Cristian Cioacă și Elodia Ghinescu

Ce a încercat Cristian Cioacă să facă cu apartamentul

Datoriile către Asociația de Proprietari s-au acumulat, dar nu a avut cine să le plătească. Toate eforturile fostului polițist de a găsi un chiriaș au fost în zadar, având în vedere că proprietatea nu poate fi vândută. Până la urmă, cine ar vrea să se mute în „apartamentul groazei”, cum era numit în presă?

Cioacă și-ar fi rugat unul dintre prieteni să se ocupe de găsirea unor chiriași. Datoriile și starea de degradare în care a ajuns aparatamentul au trezit nemulțumirea vecinilor care ar fi încercat chiar să îi ceară prietenului lui Cioacă să plătească restanțele, ceea ce, evident, nu s-a întâmplat.

Din dorința de a-l lăsa moștenire nepotului său, mama Elodiei Ghinescu a încercat să deschidă un proces pentru a obține locuința, însă costurile uriașe au forțat-o să renunțe.

Cu șapte ani în urmă, în 2014, existau informații potrivit cărora  apartamentul ar fi fost inclus între bunurile lui Cristian Cioacă care urmau să fie scoase la licitație. În mod evident, nici atunci nu a vrut nimeni să locuiască în el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...