Ce riscă șeful tău dacă nu-ți dă salariul la timp. Toți angajații trebuie să știe asta, este oficial

Cătălina Burghelea 21.10.2021, 10:05
Ce riscă șeful tău dacă nu-ți dă salariul la timp. Toți angajații trebuie să știe asta, este oficial

Anunț de ultimă oră pentru angajații români! Iată ce pățesc directorii care nu-și plătesc la timp oamenii din subordine. A fost modificat Codul Muncii, iar acum este oficial.

S-a modificat Codul Muncii

Angajatorii care nu dau salariile la timp riscă amenzi usturătoare. Patronii pot fi sancţionaţi pentru fiecare angajat în parte cu sume consistente, potrivit unei modificări recente la Codul Muncii.

Amenzi pentru angajatorii care întârzie plata salariilor

Pentru angajații care se confruntă des cu această problemă, este o veste minunată. Nu și pentru șefi, care trebuie să scoată din buzunar bani grei, în vazul în care întârzie plata salariilor. A fost modificat Codul Muncii, ce prevede ca patronii care vor întârzia cu plata salariilor mai mult de o lună să fie sancționați cu amenzi de la 5.000 lei la 10.000 de lei pentru fiecare salariat.

Scopul principal al acestei noi măsuri este combaterea fenomenului cunoscut ca “munca la gri”. În astfel de cazuri, directorii evită plata integrală a taxelor și a impozitelor pe salariu și încheie contracte de muncă pe salariu minim. Restul de bani este dat la plic, fără să fie impozitat.

Ce trebuie să știi dacă lucrezi peste program

Sancțiuni dure vor primi și firmele care îşi ţin angajaţii peste program, fără să compenseze cu zile libere. Patronii care recurg la astfel de practici riscă între 10.000 şi 15.000 de lei amendă. Cuantumul maxim al amenzii nu poate să depășească suma de 200.000 lei.

Angajaţii trebuie să facă reclamaţii la Inspectoratul teritorial de Muncă, în cazul în care se regăsesc în situațiile relatate mai sus. Noile prevederi au intrat în vigoare miercuri, 20 octombrie, în termen de 15 zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Modificari la Codul muncii! Ce se schimba. E important ca angajatii sa stie asta

Reguli noi pentru patroni

Codul Muncii se modifică frecvent, de la lună la lună. În calitate de angajator, este bine să fii informat asupra acestor schimbări, pentru a avea o relație corectă cu subordonații tăi, dar și cu instituțiile statului.

Când ai o echipă de oameni pe care o coordonezi, fie din poziția de HR Manager, fie din postura de CEO, prevederile din Codul Muncii trebuie știute ca pe “Tatăl nostru”. O abordare corectă din punct de vedere legal față de angajați este un prim pas către performanțele companiei.

Ce prevede Codul Muncii

Potrivit Codului Muncii, întârzierea plății salariului cu mai mult de o lună de zile ulterior datei de plată agreată prin contractul de muncă se sancționează contravențional cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru fiecare salariat la care s-a întârziat plata salariului. Sunt scutiți de la această regulă angajatorii care se află sub incidența Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările și completările ulterioare.

Munca la gri este și ea pedepsită. Patronii care acordă un salariu net mai mare decât cel evidențiat în statele de plată a salariului și în declarația lunară privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităților fiscale, riscă amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei pentru fiecare salariat identificat în această situație, fără a depăși valoarea cumulată de 100.000 lei.