Ce riscă femeia care a condus prin centrul Bucureștiului cu un bărbat agățat de capotă. Decizia dată de Curtea de Apel

Andra Daoud 28.04.2022, 20:48
Ce riscă femeia care a condus prin centrul Bucureștiului cu un bărbat agățat de capotă. Decizia dată de Curtea de Apel

Șoferița care a luat un bărbat pe capotă și a condus așa prin București aproape 2 kilometri și-a primit sentința. Curtea de Apel a dat verdictul pentru incidentul care a avut loc în anul 2015. Procesul a început la 4 ani după incident, iar pedeapsa stabilită inițial era mai mică. Ce a decis acum instanța în privința femeii.

Șoferița care a condus cu un bărbat agățat de capotă și-a primit pedeapsa

Femeia care a luat pe capotă un bărbat și a condus așa prin centrul Bucureștiului și-a primit pedeapsa. În anul 2015, șoferița a fost implicată într-un accident minor cu un alt șofer în Capitală. Aceasta nu a oprit pentru a face constatarea și și-a continuat drumul, așa că celălalt șofer a pornit după ea.

Într-una dintre intersecții, bărbatul a coborât din mașina lui și a încercat să o convingă pe șoferiță să discute și să ajungă la o înțelegere amiabilă, pentru a rezolva incidentul. El s-a prins de ștergătoarele mașinii femeii, iar ea a accelerat în timp ce bărbatul era agățat de mașină. Ancheta a stabilit că șoferița a mers așa aproape 2 kilometri, iar bărbatul s-a constituit parte vătămată în dosar.

Ce risca femeia care a condus prin centrul Bucurestiului cu un barbat agatat de capota. Decizia data de Curtea de Apel
Femeia a condus doi kilometri cu barbatul pe capota

Șoferița a fost condamnată la 3 ani și 5 luni de închisoare

Șoferița a oprit doar în momentul în care a fost blocată în trafic de alți șoferi. Poliția a venit la fața locului și a constatat că femeia avea permisul de conducere expirat de ceva vreme. Dosarul deschis pe numele ei a ajuns la procurori abia în 2019, la 4 ani de la incident.

Prima decizie a instanței a fost să o condamne pe femeie pentru vătămare corporală din culpă, iar pedeapsa stabilită inițial era cu suspendare. Procurorii au contestat decizia și au cerut ca șoferița să fie judecată pentru tentativă de omor. Decizia definitivă a fost dată de Curtea de Apel București, care a stabilit o pedeapsă de 3 ani și 5 luni de închisoare, cu executare.

În instanță, femeia s-a apărat motivând că s-a speriat atunci când s-a trezit cu bărbatul pe capotă și că acesta ar fi amenințat-o și ar fi lovit cu pumnii în parbriz. Ea a declarat la vremea respectivă că în autoturism se afla și copilul său minor și că a intrat în panică în momentul în care bărbatul a tras-o la răspundere. Ea a mai spus că nu a avut nicio clipă intenția de a-i face rău bărbatului care s-a urcat pe mașină. Ea a cerut să fie achitată, însă instanța a decis că bărbatului i-a fost pusă viața în pericol.

Urmăriți Impact.ro și pe