Accident pe calea ferată. Un tren a lovit o ambulanță SMURD în timp ce se afla în misiune

Ana Anitoiu 27.04.2022, 09:45
Accident pe calea ferată. Un tren a lovit o ambulanță SMURD în timp ce se afla în misiune

O ambulanță SMURD a fost lovită de un tren, marți seară, în timp ce se afla în misiune în Maramureș. Echipajul, alcătuit dintr-un medic și doi paramedici, urma să preia o femeie în stop cardio-respirator din orașul Ulmeni. Cei trei au fost transportați la spital, iar pacienta lor a decedat.

Cum a avut loc accidentul cu ambulanța SMURD pe calea ferată

Autospeciala SMURD a fost lovită după ce, la o trecere cu calea ferată, șoferul acesteia nu s-ar fi asigurat și nu ar fi văzut trenul care se apropia cu viteză. Locomotiva, care parcurgea ruta Jibou – Baia Mare, a acroșat partea din spate dreapta a autospecialei.

„Primul echipaj s-a dus la un caz medical. Femeie în stop cardio-respirator. A solicitat sprijin de la un alt echipaj și acesta a fost lovit de tren. În autospeciala de terapie intensivă se află un medic, un paramedic și o asistentă medicală.

Medicul și cei doi paramedici au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare pentru investigatii medicale. Se pare că unul dintre paramedici a suferit leziuni la nivelul picioarelor”, au transmis reprezentanții ISU Maramureș.

Pasagerii trenului care a lovit autospeciala SMURD nu au fost răniți. Însă, pacienta la care ar fi trebuit să ajungă echipajul implicat în accident era decedată când a ajuns la ea al doilea echipaj. Femeia avea vârsta de 76 de ani și avea mai multe probleme de sănătate.

Accident pe calea ferata. Un tren a lovit o ambulanta SMURD
O ambulanta SMURD, lovita de un tren, in judetul Maramures

O altă ambulanță, accident în București

Tot marți, o altă ambulanță aflată în misiune a fost implicată într-un accident cu o mașină aflată în trafic, în București. Incidentul s-a produs după-amiază, pe Calea Dorobanți din Capitală, în Sectorul 1. O asistentă medicală a fost rănită ușor.

Șoferul mașinii și cel al ambulanței au fost verificați cu etilotestul, iar rezultatul a fost negativ pentru amândoi. Polițiștii rutieri au deschis o anchetă pentru a stabili cine este responsabil pentru accidentul rutier.

Un accident mai grav a avut loc p1 1 februarie, pe DN 28, în afara localităţii Sârca, județul Iași. Atunci, s-au ciocnit o ambulanță care transporta o femeie însărcinată, o autoutilitară și un autocamion. În urma impactului au murit șapte persoane.

Şase dintre cele şapte persoane care au murit în accident erau muncitori în construcţii. Aceștia se aflau în autoutilitara lovită de un camion care a intrat pe contrasens. Cea de-a şaptea persoană decedată a fost şoferul camionului.

Polițiștii au transmis că autocamionul ar fi derapat într-o curbă, a intrat pe contrasens, a acroşat o ambulanţă, după care a intrat în coliziune frontală cu autoutilitara. Celelalte trei persoane – femeia însărcinată, o asistentă medicală și șoferul ambulanței au ajuns la spital. Un alt accident în care a fost implicată o ambulanță a avut loc în februarie în Cluj-Napoca.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...