Ce poți face pe litoralul românesc, în afară de a sta la plajă. Care sunt obiectivele turistice pe care le poți vizita

Ioana Bucur 13.08.2022, 11:11
Ce poți face pe litoralul românesc, în afară de a sta la plajă. Care sunt obiectivele turistice pe care le poți vizita

An de an, turiștii iau cu asalt stațiunile de la Marea Neagră, ceea ce înseamnă că în lunile de vară, plajele devin neîncăpătoare. Dacă vrei o pauză de la aglomerație și soare, sunt o mulțime de alte activități interesante de care te poți bucura pe litoralul românesc. Ți-am pregătit câteva idei pentru o altfel de vacanță la malul mării. Vezi care sunt obiectivele turistice pe care le poți vizita.

Ce poți vizita pe litoralul românesc

În cazul celor mai mulți turiști, o vacanță la mare înseamnă câteva zile de relaxare în care timpul se împarte între statul la plajă, mâncat, dormit și ieșitul seara la plimbare sau în cluburile și restaurantele din stațiuni. Toate acestea vin la pachet cu aglomerație și agitație, mai ales în vârful sezonului. Dacă vrei să iei o pauză de la  activitățile clasice de la malul mării și ești dornic să încerci ceva diferit, avem câteva idei pentru tine. Iată ce poți vizita pe litoralul românesc:

Delfinariul din Constanța

Începem lista cu unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice de pe litoral. Ceea ce nu mulți știu este că Delfinariul face parte, de fapt, din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, unde vizitatorii pot găsi și Observatorul Astronomic, Planetariul, Expoziția de păsări exotice și altele.

Peștera Sfântul Andrei

Cei care merg în vacanță cu autoturismul personal pot face o excursie de o zi în sudul Dobrogei. Aici, credincioșii pot vizita un loc special în istoria creștinismului. Este vorba despre Peștera Sfântului Andrei, locul unde, potrivit legendelor, ar fi trăit Sfântul Apostol Andrei. Se crede că locul are puteri tămăduitoare, putând să îi vindece pe cei care intră înăuntru.

La doar doi kilometri, distanță ce poate fi parcursă cu ușurință pe jos, se află Cișmeaua Mihai Eminescu, despre care se spune că a apărut după ce Sfântul Andrei ar fi lovit cu toiagul în piatră seacă deoarece îi era sete.

Ce poti face pe litoralul romanesc, in afara de a sta la plaja. Care sunt obiectivele turistice pe care le poti vizita

Echitație

În nordul municipiului Mangalia, la mai puțin de jumătate de kilometru de plajă, găsim una dintre cele mai vechi și cunoscute herghelii din țară. Înființată în anul 1928, la un moment dat, a adăpostit peste 300 de exemplare de cai de rasă.

Astăzi, turiștii pot face un tur al hipodromului care are o suprafață de aproape 19 hectare, pot lua ore de echitație și pot viziona spectacole ecvestre.

Insula Ovidiu

Insula Ovidiu este situată pe Lacul Siutghiol, la cinci kilometri de malul stațiunii Mamaia. Putem ajunge pe ea cu vaporașul, din cele două debarcadere. Drumul nu durează mai mult de 20 de minute.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...