Ce post TV transmite partida România – Noua Zeelandă, ultima din faze grupelor

Emanuela Pană 28.07.2021, 09:33
Ce post TV transmite partida România – Noua Zeelandă, ultima din faze grupelor

Jocurile Olimpice. Astăzi, 28 iulie, de la ora 11:30, România o întâlnește pe Noua Zeelandă, într-un meci decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale turneului de fotbal de la Tokyo. Partida care se va disputa pe Sapporo Dome va decide una dintre sfert finaliste. Meciul are o miză extrem de mare, mai ales că și neozeelandezii au nevoie de măcar 1 punct pentru a se califica, ceea ce va „tura la maxim motoarele“. Află, în continuare, ce post TV va transmite partida România – Noua Zeelandă.

Ce post TV transmite partida România – Noua Zeelandă

România va înfrunta astăzi, 28 iulie, de la 11:30, Noua Zeelandă. Partida, decisivă pentru calificarea în sferturile de finală ale turneului de fotbal de la Jocurile Olimpice, va putea fi urmărită în direct, la TV, pe Eurosport 2 și TVR 1, dar și în format LIVE TEXT pe site-urile digisport.ro și GSP.ro.

Pentru a se califica în sferturile competiției de fotbal de la Tokyo, elevilor lui Mirel Rădoi le rămâne o singură variantă, cea a victoriei, pentru că doar victoria o poate duce pe România mai departe, dintr-o grupă încinsă de-a dreptul, cu toate cele patru echipe având trei puncte după primele două meciuri. La egalitate de puncte, departajarea se va face, în primul rând, pe criteriul golaverajului general, unde Naționala U23 stă cel mai slab.

Întrucât problemele medicale și fizice din lot îl presează, Mirel Rădoi este nevoit să apeleze din nou la artificii de așezare, căci Boboc are șanse mici să joace, Rațiu și Florin Ștefan se confruntă cu neajunsuri fizice, iar Ion Gheorghe e suspendat după eliminarea stupidă suferită contra Coreei de Sud.

Sunt detalii care-l vor împinge spre varianta de a-l titulariza, probabil, pe Ronaldo Deaconu ca inter, un jucător care n-a fost nici măcar pe bancă la primele două meciuri și care a prins lotul pentru Tokyo în ultimul moment!

În plus, Dobre ar urma să coboare mai spre centru, iar în stânga, fără Boboc și Ștefan, Mirel ar putea fi forțat să improvizeze“, notează gsp.ro.

Citește și: România, victorie la debut, la Jocurile Olimpice. Tricolorii s-au impus cu 1-0 în partida cu Honduras. Un autogol a decis soarta partidei

Învingătoarea se va califica în sferturile de finală

Meciul va fi arbitrat de Kevin Ortega, din Peru, unul dintre cei mai apreciați arbitri sud-americani ai momentului, având la activ 6 meciuri în Copa Libertadores, 7 în Copa Sudamerica și 41 în prima divizie din Peru. Partida contra selecționatei din emisfera sudică se va disputa la Sapporo, pe insula Hokkaido.

Cine transmite la TV meciul România – Noua Zeelandă, de la JO 2020
Cine transmite la TV meciul România – Noua Zeelandă, de la JO 2020

Partida  Noua Zeelandă este decisivă pentru parcursul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, tricolorii având nevoie disperată de această victorie, mai ales că stau cel mai slab la capitolul golaveraj general.

Reamintim că elevii lui Rădoi au învins Honduras cu 1-0, prin autogolul înscris de Oliva, dar au pierdut categoric în fața Coreei de Sud, scor 0-4. Neo-zeelandezii au câștigat și ei primul meci din grupe, cu Coreea de Sud, scor 0-1, dar au pierdut în fața celor din Honduras, scor 2-3.

România – Noua Zeelandă, echipele probabile

România: Aioani – Ghiță, Marin, Pașcanu – Dobre, Ciobanu, Dulca, Ștefan – Deaconu, Ganea, Gheorghe

  • Rezerve: Popa, Târnovanu, Grigore, Chindriș, Băluță, Florescu, Gheorghe, Sântean;
  • Antrenor: Mirel Rădoi.

Noua Zeelandă: Woud – Ingham, Reid, Pijnaker, Cacace – Just, Stensness, Bell, Lewis – Wood, McCowatt

  • Rezerve: Searle, Paulsen, Boxall, Stanger, Elliot, Stamenic, Sutton, Old, Champness, Waine, Garbett;
  • Antrenoor: Danny Hay.

Arbitru: Kevin Orteg
Asistenți: Michael Orue, Jesus Sanchez (toți din Peru)
Stadion: Sapporo Dome
Capacitate: 40.728 locuri.