România, victorie la debut, la Jocurile Olimpice. Tricolorii s-au impus cu 1-0 în partida cu Honduras. Un autogol a decis soarta partidei

Andrei Cezar, Ștefan Olteanu 22.07.2021, 16:07
România, victorie la debut, la Jocurile Olimpice. Tricolorii s-au impus cu 1-0 în partida cu Honduras. Un autogol a decis soarta partidei

Naționala României a debutat cu dreptul în primul meci disputat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Elevii lui Mirel Rădoi au câștigat cu 1-0 contra reprezentativei din Honduras, după un autogol al lui Elvin Oliva.

Live Text România – Honduras. Vezi partida din faza grupelor Jocurilor Olimpice 2020

Min 90+4: Final de partidă!! România – Honduras 1-0. România câștigă primul meci din această ediție a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, grație autogolului jucătorilor hondurieni din finalul primei reprize.

Min 90+3: Selecționerul Rădoi și secundul Nicolae Dică se agită pe margine și le fac semn ”tricolorilor” să ămână aproape de careul advers.

Min 90+1: Statistică îngrijorătoare pentru naționala U23 a României. Elevii lui Mirel Rădoi nu au tras niciun șut pe spațiul porții, în timp ce Honduras a reușit 5.

Min 88: Cu două minute înainte de terminarea timpului regulamentar, selecționata Hondurasului face o dublă modificare. Intră Carlos Melendez și Cristofor Melendez.

Min 86: Sefer intră periculos prin dreapta și reușește un șut către poarta lui Perello. Fără probleme, însă, pentru goalkeeperul hondurian.

Min 82: Andrei Sântean vede cartonașul galben după o intrare puternică la adversar.

Min 80: România se îndreaptă către prima victorie de la Jocurile Olimpice. Tricolorii se apără bine la 20 de metri de poarta lui Aioani, fără a le lăsa hondurienilor spații de pătrundere.

Min 75: Ultima schimbare efectuată de Mirel Rădoi. Iese Rațiu, iar în locul său intră Ricardo Grigore.

Min 71: Cartonaș galben pentru Marco Dulca.

Min 68: Dublă schimbare în echipa României. A intrat Sîntean în locul lui Ganea şi Tudor Băluţă în locul lui Andrei Ciobanu.

Min 67: O nouă ocazie importantă a României. Sefer șutează puternic, însă portarul hondurian respinge cu dificultate.

Min 66: Șut deviat în corner de Aioani.

Min 57: Două noi schimbări în echipa celor din Honduras. Au intrat Palma şi Reyes şi au ieşit Rivas şi Rodriguez.

Min 55: În echipa României intră Sefer, în locul lui Valentin Gheorghe.

Min 49: Jorge Alvarrez, jucătorul hondurian, primește cartonaș galben, după o intrare întârziată la minge în urma căreia îl lovește pe Gheorghe.

Min 46: Câte o schimbare în ambele formații. În echipa României intră Boboc în locul lui Florin Ştefan, iar la Honduras, portarul Guity a fost înlocuit cu Perello.

Min 46: A început repriza a doua.

Min 45+1: Este pauză la Tokyo, după ce tricolorii au trăit periculos în prima repriză. Honduras a fost echipa mai insistentă și cu ocazii mai evidente, însă inspirația lui Ciobanu din minutul de prelungire al primei reprize a făcut ca România să intre cu avantaj la cabine.

Min 45+1: GOOOL România!!  După o lovitură de corner trimisă excelent de Ciobanu în careu, unul dintre jucătorii hondurieni își trimite mingea în proprie poartă, fără nicio șansă pentru portar. România Honduras 1-0 

Min 43: România revie în atac și își creează o șansă mare de gol. După o pătrundere în careu de pe partea dreaptă, Rațiu șutează, însă mingea se duce puțin pe lângă poartă.

Min 40: Ocazie mare ratată de Honduras. Benguche profită de o eroare în defensiva noastră, îl depăşeşte pe Aioani, trimite spre poarta goală şi reuşim să respingem in extremis în corner.

Min 33: Ganea șutează puternic către poarta Hondurasului, însă mingea este deviată în corner de unul dintre jucătorii latino-americani. Este prima ocazie importantă a ”tricolorilor”.

Min 30: După jumătate de oră de joc, meciul se desfășoară alert. Acțiuni au fost de ambele părți, însă cu un plus de periculozitate de partea hondurienilor.

Min 22: Al doilea șut pe spațiul porții aparține tot selecționatei statului Honduras. Din fericire, balonul a fost trimis slab pe spațiul centrul porții, iar Aioani apără.

Min 10: Prima ocazie importantă a partidei aparține hondurienilor. Portarul Marian Aioani reușește să repingă șutul puternic al lui Carlos Pileda deviat de unul dintre coechipieri.

Min 8: Pașcanu reia cu capul o lovitură liberă din preajma careului hondurienilor. Balonul se duce peste poartă.

Min 1: A început meciul!

Update 13:45

Echipa de start a României:

România: 2. Aioani – 14. Rațiu, 6. Ghiță, 4. Pașcanu, 3. Fl. Ștefan – 8. M. Marin (cpt.), 10. Ciobanu, 18. Dulca,  – 20. Dobre, 9. Ganea, 11. V. Gheorghe

Rezerve: 1. Popa, 2. Boboc, 5. Băluță, 13. Florescu, 17. R. Grigore, 19. Sîntean, 21. Sefer.

Naționala lui Rădoi debutează astăzi la Jocurile Olimpice de la Tokyo în meciul contra cea a staului Honduras. Cu un lot ”subțire”, alcătuit mai degrabă din jucători cărora li s-a dat permisiunea de la club, ”tricolorii” au avut totuși noroc când a venit vorba de adversari. Din Grupa B mai fac parte Noua Zeelandă și Coreea de Sud.

Rămâne ca elevii lui Mirel Rădoi să își demonstreze pe teren diferența de valoare.

Reprezentativa României nu a mai participat la Jocurile Olimpice de 57 de ani.

Echipa de start a României:

România: 2. Aioani – 14. Rațiu, 6. Ghiță, 4. Pașcanu, 3. Fl. Ștefan – 8. M. Marin (cpt.), 10. Ciobanu, 18. Dulca,  – 20. Dobre, 9. Ganea, 11. V. Gheorghe

Rezerve: 1. Popa, 2. Boboc, 5. Băluță, 13. Florescu, 17. R. Grigore, 19. Sîntean, 21. Sefer.

Romania castiga primul meci de la Jocurile Olimpice, impotriva selectionatei Hondurasului, scor 1-0
Romania castiga primul meci de la Jocurile Olimpice, impotriva selectionatei Hondurasului, scor 1-0

Mirel Rădoi: ”Mai avem două posturi de clarificat”

Selecționerul României a declarat la conferința de presă de dinaintea partidei că nu a definitivat primul 11, dar că astăzi la prânz lucrurile vor fi clare în ceea ce îi privește pe jucătorii care vor intra din primul minute.

Totodată, Rădoi a avertizat asupra echipei Noii Zeelande, despre care spune că ar putea să fie ”marea surpriză”.

”Mai avem două posturi de clarificat pentru titularizare, în rest știm echipa pentru mâine (azi -n.r.). Mai avem antrenamentul din această seară, iar mâine (azi -n.r.) la prânz vom definitiva primul 11. În mare, însă, cunoaștem echipa de start, în urma rapoartelor noastre, în urma pregătirii din țară și de aici, din Japonia.

”Practic, cine câștigă în meciul Honduras-România are foarte mari șanse să termine pe locul 2 în grupă. Dar Noua Zeelandă poate fi marea surpriză, se cunosc foarte puține informații despre această echipă, în platforma de monitorizare video există doar două partide amicale disputate de ei, iar din acele partide doar un jucător e în lotul de aici”, a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe