Ce pensie încasează lunar Mirabela Dauer. Aceasta este suma de bani din care trăiește, la 73 de ani. “Nu e normal, dar nu am ce face

Redacția IMPACT 02.06.2020, 08:11

Cântă din 1963, de când a debutat împreună cu formația Roșu și Negru. Nu există român care să nu-i știe măcar o melodie. E iubită pentru aerul de copil rebel, pentru atitudinea de om liber, pentru dezinvoltura și sinceritatea ei, care îi definesc cel mai bine umanitatea.

Suma de bani din care trăiește Mirabela Dauer după 50 de ani de cântat

Dar Casa de Pensii nu ține cont nici de aerul rebel, nici de atitudinea dezinvoltă. Casa de Pensii îți socotește, în modul ăla cinic și meschin, cât ai contribuit la bugetul de stat ca să știe cât să-ți dea înapoi.

Din punctul de vedere al Casei de Pensii, Mirabela Dauer valorează 760 de lei. Atât primește cântăreața după o viață de cântat pe scenă. După 50 de ani de scenă, cântăreața depinde de acești bani ca s-o ducă de la o lună la alta, dar nu se plânge.

„Sunt la țară bătrâni care au 100 de lei. M-am născut în țara asta, iubesc România, dar păcat că e locuită. Probabil că atâta meritam și atât mi-au dat. Ce mare brânză? M-am văitat eu vreodată? Și nici n-am să mă vait. Mie nu-mi place să mă vait. Asta e!”, a spus Mirabela Dauer într-o emisiune.

Pe Mirabela Dauer o iubește toată lumea, mai puțin Casa de Pensii
Pe Mirabela Dauer o iubește toată lumea, mai puțin Casa de Pensii

„Lumea nu trebuie să știe amărăciunile noastre”

Dar cântăreața poate să-și rotunjească veniturile. Încă mai face spectacole, unde vine lumea s-o vadă și de unde mai vin niște bani.

„Mă duc, muncesc, alerg, cânt frumos. Vine lumea la spectacol și asta e. Nu-mi place să mă vait pentru că vreau să-ți spun o chestie. În țara asta sunt oameni mult mai amărâți ca noi. Și lumea ne iubește așa cum suntem noi, să venim la televizor să cântăm, să face haz de necaz. Lumea nu trebuie să știe amărăciunile noastre. Venim aici să ne văităm și să plângem? Nu. Venim să facem sufletul frumos. Să ne iubească lumea așa cum suntem”.

Urmăriți Impact.ro și pe