Ce pensie are Tora Vasilescu după o viață în slujba actoriei. „E rușinos”

Anca Manolica 29.09.2022, 00:04
Ce pensie are Tora Vasilescu după o viață în slujba actoriei. „E rușinos”

Tora Vasilescu este una dintre cele mai cunoscute actrițe de la noi din țară. Aceasta a ieșit de ceva ani la pensie și, de atunci, nu a mai participat la spectacole și evenimente, reușind să se întrețină doar din pensia pe care o are din cariera ei în actorie. Iată ce sumă încasează lunar îndrăgita vedetă.

Ce pensie are Tora Vasilescu după o viață în slujba actoriei

Teodora Vasilescu este un nume cunoscut în rândul românilor de pretutindeni datorită carierei sale impecabile de actriță. După o carieră de peste 45 de ani, în care a jucat în o mulțime de filme, seriale și spectacole de teatru și a fost distinsă de trei ori cu Premiul pentru Interpretare al Uniunii Cineaștilor din România, aceasta a ales să se retragă de pe scenă.

Ajunsă acum la 71 de ani, îndrăgita artistă se bucură de vârsta pensionării, dar nu același lucru îl poate spune și despre suma pe care o încasează. Aceasta primește lunar puțin peste 2.300 de lei, după ce a muncit zeci de ani pe marile scene ale României. Într-un interviu la Antena 3, vedeta a dezvăluit ce pensie primește pentru o carieră de 45 de ani în actorie.

„E adevărat că am o pensie rușinoasă. Așa ne-au răsplătit pentru faptul că am fost soldățeii în serviciul comandant? Am 2.350 de lei pensie de la teatru.”, a dezvăluit Tora Vasilescu.

Actrița Tora Vasilescu
Actrița Tora Vasilescu

Actrița locuiește de ani buni în Buftea

Tora Vasilescu a renunțat de o bună bucată de timp la traiul în orașul aglomerat și s-a mutat la Buftea, împreună cu soțul ei de origine croată Alain Vrdoljak. Erau deja câțiva ani buni de când aceasta a renunțat la aparițiile televizate și nici nu a mai participat la spectacole și evenimente, alegând să se retragă în liniște. Acum, ea își dedică aproape tot timpul grădinii pe care trebuie să o îngrijească.

„Soţul meu e foarte comod şi mă face mereu masochistă că muncesc atât de mult ca să-şi scuze conştiinţa. Dar e un mare sprijin. Aş vrea ca multe femei la vârsta mea să aibă un soţ ca al meu.”, a spus Tora Vasilescu despre bărbatul care îi este alături la bine și la greu.

Actrița a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în anul 1976, fiind sub atenta supraveghere a profesoarei Eugenia Popovici. A fost distinsă de trei ori cu Premiul pentru Interpretare al Uniunii Cineaștilor din România. A câștigat premiul Placheta de aur pentru rolul din Imposibila Iubire, dar și premiul pentru Cel mai bun rol secundar feminin în Șobolanii roșii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...