Ce pensie are Ilie Năstase. Suma a fost făcută publică. A luat pe toată lumea prin surprindere

Raluca Juncu 27.11.2019, 14:27
Ce pensie are Ilie Năstase. Suma a fost făcută publică. A luat pe toată lumea prin surprindere

Ilie Năstase a dezvăluit în premieră suma pe care o câștigă după retragerea sa din activitate. Într-o emisiune de la postul de televiziune Antena 1, Fostul tenismen a făcut public chiar unul din taloanele sale de pensie.

În cadrul emisiunii Xtra Night Show, Dan Capatos a povestit că există oameni care sunt indignați că statul român îi acordă o pensie prea mare lui Ilie Năstase.

Ilie Năstase a decis să arate oamenilor suma pe care o încasează lunar din pensia primită de statul român întrucât au existat numeroase zvonurile care s-au vehiculat în mass-media potrivit cărora fostul tenismen ar câștiga o pensie uriașă. Prin urmare, fostul sportiv distruge toate miturile și arată de fapt care este adevărul în legătură cu pensia sa.

S-a aflat ce pensie are Ilie Năstase

Jurnalistul Dan Capatos a făcut public talonul de pensie al fostului jucător de tenis în care se vede notată suma de 1.445 de lei. Printr-un decret prezidențial din data de 1 decembrie 2008, Ilie Năstase a fost înaintat în gradul de general-maior (cu 2 stele) în retragere în Ministerul Apărării. Pe 19 iulie 2016, președintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat pe Ilie Năstase cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor.

Ilie Năstase a pus România pe harta tenisului mondial, fiind numărul unu în tenis de două ori, în 1972 și 1973. Printre cele 85 de titluri câștigate la simplu de fostul tenismen român se numără și US Open în 1972, respectiv Roland Garros în 1973. Pentru echipa de Cupa Davis a României a jucat timp de 18 ani un număr de 146 de meciuri de simplu și dublu, câștigând 109. Alături de Ion Țiriac a fost finalist al Cupei Davis de trei ori, în 1969, 1971 și 1972.

După câștigarea primului US Open, Ilie Năstase a fost primul sportiv profesionist care a semnat un contract de sposorizare cu celebrul brand de încălțăminte sportivă Nike. În anul 2005, revista Tennis Magazine îl plasează pe Ilie Năstase  pe locul 28 în topul celor mai mari jucători de tenis ai ultimilor 40 de ani.

Ilie Năstase rămâne unul din cei mai iubiți și apreciați jucători de tenis din întreaga lumea. Performanețele sale rămân, în continuare de neegalat.

Urmăriți Impact.ro și pe