Prima pereche de pantofi Nike, vândută la licitație: cum arată și cu ce sumă a fost cumpărată

Alexandru Ioanid 24.07.2019, 14:29
Prima pereche de pantofi Nike, vândută la licitație: cum arată și cu ce sumă a fost cumpărată

Una dintre primele perechi de pantofi Nike, denumită „Moon Shoe”, a fost vândută la o licitație online organizată de Sotheby’s. Prețul obținut este unul record pentru o pereche de pantofi.

Una dintre primele perechi de încălțăminte sport marca Nike a fost vândută la o licitație online în schimbul unei sume record. Perechea de adidași a fost adjudecată de o persoană, care a scos din buzunar nu mai puțin de 437.500 de dolari.

Modelul Nike era denumit „Moon Shoe” și a fost croit pentru atleții care au participat la Jocurile Olimpice din 1972. Inițial, organizatorii licitației estimau că vor vinde perechea Nike în schimbul a cel mult 160.000 de dolari.

Dar prețul obținut în final a fost mult mai mare.

Cum arată una dintre primele perechi de pantofi Nike

Reprezentanții Sotheby’s, cei care au încasat uriașa sumă, susțin că persoana care a licitat pentru a intra în posesia pantofilor și a și câștigat este un antreprenor în vârstă de 61 de ani. El deține un muzeu în Toronto și vrea să expună acolo perechea de pantofi Nike.

Este o sumă record obținută la o astfel de licitație. Recordul anterior era deținut de o pereche de Converse Fastbreak, purtată de starul american al baschetului Michael Jordan în timpul finalei olimpice din 1984, de la Los Angeles.

Aceasta a fost adjudecată în schimbul sumei de 190.373 de dolari. Perechea „Moon Shoe”, vândută cu aproape jumătate de milion de dolari, face parte dintr-un set de 100 de perechi care erau în posesia casei de licitații Sotheby’s.

Celelalte 99 de perechi au fost cumpărate tot de antreprenorul de 61 de ani, care, odată cu ultima achiziție, și-a întregit colecția. O legendă susține că unul dintre fondatorii companiei Nike s-a inspirat din dispozitivul de făcut vafe al soției sale pentru a ajunge la forma tălpii pantofilor vânduți la licitație.

Perechea a fost denumită „Moon Shoe” pentru că amintește și de urmele lăsate de astronauții americani la aselenizarea din 1969.

Cum arată una dintre primele perechi de pantofi Nike:

Urmăriți Impact.ro și pe