Ce pensie are Florin Piersic. Suma rușinoasă pe care o primește după 66 de ani petrecuți pe scena teatrului

Ana-Maria Tudor 12.07.2023, 16:40
Ce pensie are Florin Piersic. Suma rușinoasă pe care o primește după 66 de ani petrecuți pe scena teatrului

Florin Piersic se apropie ușor, ușor de frumoasa vârsta de 87 de ani. Marele actor și-a petrecut viața pe scenă și a dezvăluit recent ce pensie încasează de la statul român. Iată ce pensie are Florin Piersic.

Mai bine de jumătate de viață petrecută pe scenă

Florin Piersic, marele actor, se poate mândri cu o carieră care depășește jumătate de secol. Vreme de 66 de ani, Piersic, a încântat publicul.

El este recunoscut drept una dintre emblemele cinematografiei românești și a fost protagonistul a zeci de roluri, câteva dintre ele făcând referire chiar la personaje istorice.

Florin Piersic și-a lansat prima carte de memorii. „Viața este o poveste…”, vânzări-record la Târgul de Carte Gaudeamus

Publicul s-a întrebat adesea cum a fost traiul actorului în perioada comunismului, dar și suma cu care era remunerat pentru fiecare peliculă în care era prezent, iar el a oferit un răspuns:

„N-am avut (n.r. bani), aici e chestia. Noi eram la film, filmul se dădea după ce se petrecea cel puțin un sfert din filmări, îți dădeau un avans din contract. Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal. 40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul pe care-l plăteai statului”, a povestit Florin Piersic, în pod-castul găzduit de Mihai Morar.

Citește și: Regizorul care a făcut Liceenii l-a vrut și pe Florin Piersic în distribuție. Cine l-a cenzurat pe maestru. Povestea aflată abia acum

Ce pensie are Florin Piersic

După o viață petrecută pe scenă, maestrul Florin Piersic, încasează de la statul român, o pensie de numai 2.000 de lei, în timp ce indemnizațiile speciale ajung și la zeci de mii de lei.

Potrivit fanatik.ro, la pensia marelui actor se mai adaugă și o indemnizație lunară, de merit, provenită de la Uniunea Teatrală din România, iar astfel el își mai completează veniturile cu 2.700 de lei.

Actorul a fost invitat în cadrul podcast-ului lui Mihai Morar și a fost întrebat dacă are o teamă vizavi de momentul în care va părăsi această lume, iată ce a răspuns Florin Piersic:

„Eu vreau să mai trăiesc puțin! Niciodată nu am spus cum spun alții… Mie îmi e frică de moarte! Nu pot să îți explic de ce”, a precizat Florin Piersic.

Vezi și: Florin Piersic Jr. s-a “luat” de Anca Țurcașiu. Ce remarcă deplasată a făcut actorul, fanii au rămas mască: “Dumnezeule”

De asemenea, acesta a mai mărturisit că a fost martorul mai multor tragedii în viață sa.

Părinții săi au fost originari din Bucovina, mama lui era din Valea Seacă, iar tatăl său, medic veterinar, era din Corlata. Astfel, maestrul scenei românești și-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta și Cajvana.

El a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în cadrul promoției 1957, iar la doi ani după acest moment, a debutat pe scena Teatrului Național din București obținând rolul de titular în Discipolul diavolului.

Florin Piersic a fost distins cu numeroase premii și chiar a fost primul actor român a cărui stea a fost dezvăluită pe „Walk of Fame”.

 

Urmăriți Impact.ro și pe