Ce pensie are Alexandru Arșinel, la 81 de ani. Toți au rămas surprinși când au văzut ce apare în ultima declarație de avere a actorului

Diana Dumitrache 02.08.2020, 10:21

De când a renunţat la funcţia de manager al Teatrului de Revistă, Alexandru Arșinel şi-a trecut salariul la secret. Abia în luna iunie a acestui an a completat o declaraţie de avere. Aceasta arată clar ce pensie are îndrăgitul actor.

Ce apare pe ultima declaraţie de avere a lui Alexandru Arșinel

În ultima perioadă, îndrăgitul actor nu a stat deloc bine cu sănătatea. Din punct de vedere financiar, însă, artistul se poate lăuda cu faptul că este unul dintre cei mai bine plătiţi oameni din breaslă.  La începutul anului 2019, Alexandru Arșinel s-a retras, după 19 ani, din fruntea Teatrului de Revistă Constantin Tănase. Motivul a fost dispariţia regretatei Stela Popescu. Locul i-a fost luat de Vasile Muraru, care era pe atunci direct adjunct.

Prima declaraţie de avere din această nouă postură a fost completată la început de luna iunie 2020. Ceea ce este ciudat, e faptul că la rubrica veniturilor încasate în 2019, Arșinel nu a trecut nici o sumă în dreptul salariului de director adjunct și al drepturilor de proprietate intelectuală. Acesta a specificat doar veniturile din pensii.

Ce pensie are Alexandru Arșinel, la 81 de ani. Toți au rămas surprinși când au văzut ce apare în ultima declarație de avere a actorului
Ce pensie are Alexandru Arșinel, la 81 de ani. Toți au rămas surprinși când au văzut ce apare în ultima declarație de avere a actorului

Mai exact, a încasat 33.720 lei (pensie de revoluţionar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii) și 10.800 de lei (o indemnizație handicap gr. 2 pentru că o îngrijește pe soția bolnavă). Totalul anual a fost de 107.232 lei, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună.

Ce avere are actorul Alexandru Arșinel

În ceea ce priveşte bunurile imobiliare, Arșinel deține un apartament de 225 metri pătrați în București si două case de vacanță, la Sinaia și Crevedia. De aemenea, are patru terenuri, dar şi o treime din casa părintească de la Dolhasca.

Actorul în vârstă de 81 de ani deţine şi active financiare. Mai exact, are în conturi 970.878 lei, 1.558 de dolari și 33.319 euro, adică un total de aproximativ 240.000 de euro.

În 2018, din salariul de director acesta a câştigat 90.733 de lei ca manager şi 86.229 de lei din drepturile de autor. Cu alte cuvinte, Alexandrul Arsinel a încasa în urmă cu doi ani 14.746 de lei pe lună.

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...