Ce pățește o actriță din România atunci când merge în Spania sau Italia. „Ei au rămas români” (Exclusiv)

Ana Anitoiu 28.11.2022, 09:18
Ce pățește o actriță din România atunci când merge în Spania sau Italia. „Ei au rămas români” (Exclusiv)

O actriță din România a povestit ce pățește atunci când merge în Spania sau în Italia. Artista a spus ce i se întâmplă de fiecare dată când joacă într-un spectacol de teatru pentru românii din diaspora.

Ce i se întâmplă actriței din România când merge în Spania sau Italia

Actrița a recunoscut că are o slăbiciune pentru publicul format din români care s-au stabilit peste hotare. Artista a povestit că atunci când joacă pentru ei simte că aceștia păstrează o emoție „profund românească”.

„Sunt foarte frumoase amintirile despre turneele din Israel. A fost o destinație în care teatrul nostru a mers adesea, iar primele mele amintiri din turneele din străinătate sunt acestea. După aceea, existând și o piață nouă, cu o diasporă mai nouă, au existat spectacole în Spania și Italia, în care am mers cu teatrul.

E un anumit tip de energie, de emoție, cu care te încarci și cu care rămâi pentru tot restul vieții. Publicul românesc din străinătate, publicul românesc din Diaspora păstrează tot timpul emoția aceasta profund românească și oriunde s-ar afla în lumea asta largă, ei rămân români.

În cel mai profund sentiment al lor sunt români. Gândesc românește, râd într-un anumit tipar de glumă specific românească. Avem referințe comune. E foarte plăcut să-i simți pe românii din străinătate pentru că ei sunt încărcați de mai multe lucruri deodată, de emoția de a revedea marii artiști”, a spus Valentina Fătu, pentru Playtech Știri.

Vasile Muraru a spus ce are Valentina Fatu in comun cu regretatul actor Nae Lazarescu
Vasile Muraru si Valentina Fatu

Actrița, despre românii din străinătate

De asemenea, Valentina Fătu a explicat că publicul format din românii care au plecat din țară nu îi mai cunoaște pe actorii noi. Astfel, actrița a spus că se simte norocoasă că joacă în spectacole de teatru alături de Vasile Muraru, directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, pentru că în acest fel o cunosc spectatorii și pe ea.

Valentina Fătu a mai spus că i se întâmpla în tinerețe să mai uite replicile pe scenă și a precizat că i se pare permis ca, uneori, actorii să mai greșească. Actrița a precizat că se bazează foarte mult pe Vasile Muraru și că are o mare siguranță atunci când intră pe scenă alături de îndrăgitul actor.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...