EXCLUSIV

Vasile Muraru se teme pentru viața rudelor din Ucraina. „Doamne ferește, ce se poate întâmpla”. De ce refuză să vină în România. EXCLUSIV VIDEO

Ana Maria Păsat 22.11.2022, 18:14

Actorul Vasile Muraru și-a luat dintotdeauna măsuri de precauție, refuzând să plece în țările cu risc, chiar și când profesia i-o impunea. Acum însă își face mari griji pentru cuscrii săi, care locuiesc în Ucraina, la graniță, în satul Mămăliga. Aceștia au refuzat să vină în România, în ciuda insistențelor actorului și ale soției sale: „Nu au vrut să plece!”, ne-a spus Vasile Muraru, în interviul exclusiv pentru Impact.ro.

„Noi ne-am rugat, le-am spus să vină aici. Dar nu a plecat nimeni din satul lor”

De mai bine de 272 de zile, de când a izbucnit războiul din Ucraina, Vasile Muraru și soția sa, Marinela, trăiesc cu emoții de pe o zi pe alta. Într-un interviu, acordat în exclusivitate pentru Impact.ro, actorul a mărturisit că cuscrii săi au refuzat să plece din Ucraina, în ciuda insistențelor familiei, de a veni în România.

„Am cuscrii în Ucraina. Nu au vrut să plece, sunt aici, la graniță, într-o localitate pur ucraineană, se numește Mămăliga. Noi ne-am rugat, le-am spus să vină aici. Dar nu a plecat nimeni din satul lor. La școala primară generală sunt 450 de copii. Doamne ferește, te poți trezi cu orice, cum s-a întâmplat cu polonezii!”, ne-a declarat acesta.

De mai bine de 40 de ani, actorul are o căsnicie fericită cu Marinela, de profesie medic, pe care a cunoscut-o în timpul facultății, prin intermediul unei prietene comune, pe care a ajutat-o să se mute în același apartament unde locuia cea care avea să-i devină parteneră de viață.

Pentru a părea băiat serios, actorul nu i-a spus de la început ce profesie are, dându-se că este student în construcții. Vasile Muraru și Marinela au împreună doi copii. Fata este medic, iar băiatul lucrează în Diplomație, deși era foarte talentat în actorie.

Despre colaborarea cu Valentina Fătu: „Replicile le-am mai uitat”

Pe scenă, Vasile Muraru se înțelege extrem de bine cu partenera sa, Valentina Fătu. Cei doi formează un cuplu artistic de mai bine de nouă ani și se sprijină reciproc. Actorul ne-a mărturisit că i s-a întâmplat să mai uite replicile, dar fără ca publicul să-și dea seama.

„Replicile le-am mai uitat, dar nu de emoții, ci când îmi patinează creierul. Dar ne sprijinim unul pe altul și o scoatem la capăt, nici nu se observă, publicul nu realizează, doar noi ne dăm seama. E o chestie care face parte din meserie”, ne-a mai spus el.

„Un moment de genul acesta te costă foarte mult”

La rându-i, Valentina Fătu ne-a spus, pe marginea acestui subiect: „Da, dar un moment de genul acesta te costă foarte mult. Nu vrei să se vadă în afară, iar concentrarea e atât de puternică, pentru că merg rotițele înainte. E ca și când ai de făcut o ajustare, la un costum, din mers, și nu vrei să se vadă. Și mai faci ceva și te gândești în perspectivă cum să ajungi la numitorul comun cu partenerul, să spui același text”.

„Dar cred că ține și de experiență. Mi se mai întâmpla asta în tinerețe. Probabil și pentru că mă bizui foarte tare pe domnul Muraru și am altă siguranță acum atunci când intru pe scenă și mi se pare cumva că e permis, câteodată, la nu știu cât timp să mai și greșești. Dar nu mi se întâmplă foarte des”, a adăugat ea, pentru Impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe