Ce pățesc bucureștenii care parchează ilegal. Legea din 2022 e foarte aspră

Badea Violeta 11.04.2022, 13:13
Ce pățesc bucureștenii care parchează ilegal. Legea din 2022 e foarte aspră

Vești proaste pentru șoferi! Noul Cod rutier 2022 vine cu modificări majore, astfel că cei care încalcă regulile de circulație riscă să scoată sume exorbitante din buzunare. Printre gesturile sancționate se numără și parcarea neregulamentară. Pe lângă amendă, conducătorii auto care nu țin cont de lege se pot trezi și cu mașinile ridicate. Află tarifele pentru recuperarea automobilului!

Ce sancțiuni primesc șoferii care parchează neregulamentar

Nu mai este niciun secret că lipsa locurilor de parcare reprezintă și în 2022 una dintre cele mai mari probleme de infrastructură în țara noastră. Această problemă este prezentă mai ales în orașele mari, unde numărul mașinilor aproape că depășește numărul locuitorilor.

Bineînțeles că Bucureștiul se află în fruntea clasamentului orașelor cu probleme la acest capitol. Asta cu toate că, în ultimii ani, autoritățile au construit parcări.

Putem observa la orice pas că bucureștenii încă preferă să își parcheze autoturismul la voia întâmplării, însă noile reglementări ar putea să-i facă să se răzgândească.

Cei care parchează neregulamentar pe orice străduță din Capitală, se vor alege cu o sancțiune din clasa a I-a de amenzi (2 sau 3 puncte de amendă). Concret, acești șoferi vor fi nevoiți să plătească între 290 de lei și 435 de lei. De asemenea, aceștia se vor alege și cu două puncte de penalizare.

Mai mult, ei pot fi încadrați și la categoria staționare neregulamentară. În acest caz, polițiștii îi vor amenda cu o sumă cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare.

În cazul în care staționează sau parcarchează pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorii auto sunt sancționați cu aproximatiiv 870 de lei.

Primariile de sector pot ridica masini
Primariile de sector pot ridica masini

Primăriile de sector pot ridica mașinile parcate neregulamentar

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, luna trecută, un proiect de hotărâre prin care primăriile de sector pot ridica autoturismele parcate neregulamentar.

Conform celor de la Antena 3, cei care își parchează mașinile la voia întâmplării primesc o amendă de 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Pentru a-și ridica autoturismele, aceștia vor trebui să achite următoarele sume:

  • Pentru ridicare:

– 200 de lei – pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv;

– 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

  • Pentru transport:

– 150 de lei – pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv;

– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...