Ce nu vei mai putea face în curând la magazinele Lidl. Mii de oameni vor fi afectați de această decizie

Emanuela Pană 23.10.2021, 08:45
Ce nu vei mai putea face în curând la magazinele Lidl. Mii de oameni vor fi afectați de această decizie

Retailerul german Lidl investește în mod constant în țara noastră, ajungând la o rețea de peste 300 de magazine. După un an în forță, în care a deschis 33 de noi magazine, fapt ce a depășit previziunile inițiale, compania vrea să continue în același ritm. Cu aproximativ cinci ani în urmă, Lidl introducea un nou concept de magazin în România și anunța intrarea pe piață a stațiilor de încărcare pentru automobile electrice. Lucrurile nu au decurs însă așa cum ar fi trebuit, iar discounterul s-a văzut nevoit să ia o decizie radicală. Mai multe detalii, în continuare.

Ce nu vei mai putea face în curând la magazinele Lid

Investiția în mașini electrice încă este privită cu scepticism în România, unul dintre motivele principale fiind numărul de stații de încărcare. În ultimii ani, însă, acestea au devenit mult mai comune la noi în țară. În prezent, majoritatea centrelor comerciale mari (mall-uri, hypermarket-uri) au în parcările lor stații de alimentare EV, lista incluzând Kaufland, LIDL, Mega Image, Penny și Carrefour.

Poate este greu de crezut dar, în Germania, Aldi Süd le oferă clienților săi oportunitatea de a-și încărca mașina electronică gratuit în timp ce își fac cumpărăturile. Luând acest concept ca model, Lidl, Ikea și alți comercianți cu amănuntul au introdus, de asemenea, stații de încărcare de ceva timp. Veste tristă acum vine, căci în multe cazuri, natura bună a companiilor este exploatată cu nerușinare.

Deși până în prezent nu au existat probleme majore legate de strategie și accesul necontrolat în ultimii ani, acest lucru s-ar putea schimba, iar încărcarea gratuită a mașinii electrice la Aldi, Lidl, Ikea și Co ar putea fi sistată în cele din urmă. De ce?

Ei bine, datorită bonusurilor la cumpărarea de mașini electronice și a mașinilor electrice noi, foarte bune, numărul de astfel de vehicule a crescut semnificativ, la fel și interesul pentru stațiile de încărcare gratuite la reduceri și alte magazine – aici apare problema.

Citește și: Lidl începe să vândă și accesorii medicale. Când vor ajunge în magazinele din România

Mii de oameni vor fi afectați de această decizie

De generozitatea dealerilor care au instalat stații de încărcare pentru mașini electronice, oferind clienților posibilitatea de a-și încărca gratuit vehiculele, au început să profite mulți șoferi de mașini electronice, în special cei de Tesla, despre care se aude că vorbesc între ei pe grupuri WhatsApp pentru a garanta o tranziție perfectă la stațiile de încărcare gratuite și fără să aștepte.

Decizia Lidl care îi va nemulțumi pe clienții proprietari de mașini electrice
Decizia Lidl care îi va nemulțumi pe clienții proprietari de mașini electrice

Așa se face că situația la stațiile de încărcare va deveni o problemă și mai mare în timp, popularitatea mașinilor electrice crescând.

Lidl a început deja să caute soluții, introducând aplicația eCharge, în timp ce Ikea a încetinit viteza cu care care clienții pot încărca. Ceva asemănător urmează să facă și Aldi, de îndată ce o companie trage ripcord-ul și leagă încărcarea mașinii electronice la cumpărături în magazin.

Piața românească de mașini electrice accelerează și ea an după an, în 2020 românii înmatriculând 2.846 de mașini electrice (+89% față de 2019). La nivel european, tendința este și mai accentuată. La nivelul Uniunii Europene, anul trecut au fost înmatriculate 538.772 de mașini electrice, în creștere cu 117.4% față de 2019.

Pentru a vă oferi  și un punct de sprijin vizual, rezultatul se poate traduce astfel: 1 din 20 de mașini înmatriculate anul trecut în UE a fost electrică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...