Ce nu se știa despre Clotilde Armand. Cum a ajuns să facă o plângere la DNA din ”răzbunare”

Iancu Andreea 21.07.2020, 09:36
Ce nu se știa despre Clotilde Armand. Cum a ajuns să facă o plângere la DNA din ”răzbunare”

Clotilde Armand nu este o apariție recentă în politica românească, ea fiind candidatul USR pentru Primăria Sectorului 1 la alegerile trecute. Deși a pierdut cursa în fața lui Dan Tudorache, Clotilde nu s-a resemnat. Ba mai mult, a ajuns să facă o plângere la DNA împotriva actualului primar de sector.

Aspecte neștiute despre Clotilde Armand

Reprezentanta Organizației USR Sector 1 nu s-a arătat învinsă după pierderea postului de primar al sectorului. Deși a renunțat la susținerea comunității pe care își dorea să o gestioneze ca primar, Clotilde s-a retras către Consiliul și Parlamentul European. Aceasta a reușit să împiedice mai multe proiecte care ar fi sprijinit dezvoltarea comunității din sectorul în care candidase. Mulți ar spune că gestul fostei candidate este unul de răzbunare.

Totuși, de vreme ce alegerile locale se apropie, Clotilde a reînceput să atace dur conducerea actuală a primăriei sectorului 1. Aceasta a depus o plângere la DNA privind un contract încheiat de Centrul Caraiman în vederea achiziţionării de holtere EKG cu trei canale.

Am aflat acum din SICAP despre un contract atribuit de Centrul Caraiman (instituţie subordonată Primăriei Sectorului 1 şi condusă de o fostă primăriţă PSD declarată incompatibilă de ANI) în valoare de 11 milioane de euro pentru achiziţia de 2.700 aparate holter EKG. Contractul a fost atribuit în data de 31.05.2020, a declarat Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

Totuși, holterele ar fi destinate monitorizării pacienților infectați cu coronavirus, conform unui memorandum semnat între Primăria Sector 1 și Ministerul Sănătății. Cumpărarea de holtere EKG are drept pretext monitorizarea suspecților/bolnavilor de coronavirus, potrivit agerpres.ro.

Plângere la DNA pentru un contract dubios
Plângere la DNA pentru un contract dubios

Cum s-a ajuns la o plângere la DNA

Se pare că o companie deținută de fostul consilier local PSD Mihai Peptan va încasa de la primăria edilului PSD Dan Tudorache 54 de milioane de lei. Acest lucru înseamnă că un holter EKG cu 3 canale ajunge la 4.140 de euro, conform libertatea.ro.

Am verificat cine a primit acest contract. Surprize, surprize! O firmă de apartament, o firmă care aparţine unui fost consilier PSD de la CGMB declarat şi el incompatibil de ANI pentru afaceri suspecte. Această firmă a mai obţinut recent de la Primăria Sectorului 1 alte 7,5 milioane de euro tot de la Centrul Caraiman, a adăugat Clotilde Armand.

Europarlamentarul USR a dezvăluit că plângerea are drept motiv faptul că acest contract este unul pus sub semnul întrebării. Deși pe 10 martie a fost semnat un memorandum între Primăria Sectorului 1 și Ministerul Sănătății, Armand consideră că achiziția de holtere nu are legătură cu pandemia.

Am discutat apoi cu câţiva medici specialişti care mi-au spus că această achiziţie n-are nici o treabă cu COVID-19. Pandemia a fost doar un pretext. Colegii mei consilieri din USR Sector 1 au depus o plângere la DNA pentru acest contract dubios, a menţionat Armand.

Urmăriți Impact.ro și pe