Ce nu s-a spus despre Coronavirus. Ce se întâmplă cu pacienții, după două luni

Madlen Moraru 24.07.2020, 11:53
Ce nu s-a spus despre Coronavirus. Ce se întâmplă cu pacienții, după două luni

Iată ce nu s-a spus despre coronavirus, în toate aceste luni, dar și ce li se întâmplă pacienților, după două luni de la diagnosticare. Pandemia cu noul virus a făcut și noi în țară foarte multe victime. Situația a ajuns la un punct critic în unele județe ale țării noastre, unde există și cazuri de reîmbolnăvire. Autoritățile încă avertizează în legătură cu riscurile de care cetățenii trebuie să se ferească. Spălatul regulat pe mâini cu apă și săpun, dar și aplicarea regulilor de distanțare socială sunt cele mai mari recomandări, în continuare.

Ce nu s-a spus despre Coronavirus

Ce nu s-a spus despre Coronavirus? Pacienții diagnosticați și care s-au vindecat se pot molipsi din nou și pot retrăi toate simptomele de la capăt, în momentul în care se infectează. Totodată, în România există, la ora actuală, peste 41.000 de cazuri confirmate. Dintre aceștia, 2.126 de pacienți au murit, fiind depistați în multe cazuri și cu afecțiuni cronice secundare.

Ce nu s-a spus despre Coronavirus. Ce se întâmplă cu pacienții, după două luni
Vindecarea de coronavirus e foarte grea și poate dura câteva luni

Un studiu realizat de curând și publicat în Journal of the American Medical Association arată însă date înfricoșătoare. Pacienții care s-au molipsit de coronavirus și s-au vindecat, pot avea aceleași simptome și la două luni de la diagosticare. Datele oferite publicului au venit și în contextul în care în SUA situația e tot mai dramatică de la o zi la alta, iar numărul de infectări a urcat cu foarte mult. Recent s-a aflat că simtomele de coronavirus se mențin chiar și la câteva luni de la diagnosticul pus de medici. Totodată, la pacienții internați în spital și intubați, astfel de simtome încă apar și mai mult de două luni.

Ce se întâmplă cu pacienții diagnosticați, după două luni

Vindecarea de coronavirus nu este atât de simplă pe cât se crede și nu poate fi comparată cu revenirea după o banală răceală. Studiul realizat de specialiștii americani mai arată că 4 din 5 persoane încă au probleme de sănătate la externare și vindecare. Acesta a fost realizat pe un număr de 143 de persoane ce fuseseră diagnosticate cu COVID-19.

Mulți dintre ei au petrecut săptămâni întregi în spitale pentru tratament. Intubarea în multe dintre aceste cazuri s-a făcut la cei cărora le-ar fi putut ameliora problemele respiratorii, potrivit avantaje.ro. Când testul a arătat că niciunul dintre cei 143 de pacienți nu mai erau pozitivi de coronavirus, nu mai existau simptome ca febra sau diareea. Totuși, 43% dintre persoanele diagnosticate acuzau insuficiență respiratorie, dureri puternice în piept sau că nu le intră suficient aer în plămâni, alături de dureri articulare.

Urmăriți Impact.ro și pe