Ce nu ai voie să faci pe 1 ianuarie dacă nu vrei să ai parte numai de ghinioane în noul an. Puţini au habar

Iancu Andreea 31.12.2021, 19:24
Ce nu ai voie să faci pe 1 ianuarie dacă nu vrei să ai parte numai de ghinioane în noul an. Puţini au habar

Prima zi a noului an vine cu noi începuturi și cu gânduri pozitive de mai bine. Totuși, pentru a evita să ai ghinion în tot restul anului, este bine să ții cont de ce nu ai voie să faci pe 1 ianuarie. Vei descoperi care este motivul pentru care nu te-ai bucurat de succes până acum.

Ce să nu faci pe 1 ianuarie, dacă nu vrei să ai ghinion tot anul

În scurt timp, anul 2021 se încheie și un nou început urmează din luna ianuarie. Pentru că toată lumea speră să scape de ghinion și să se bucure de momente de fericire, mulți încearcă să aplice diferite trucuri pentru a avea un an mai bun. Cum tradițiile și superstițiile sunt la ordinea zilei de sărbători, iată ce să nu faci pe 1 ianuarie, dacă nu vrei să atragi ghinionul pe parcursul acestui an.

Noaptea dintre ani este marcată de dorințe de bunăstare, fericire și sănătate, motiv pentru care multe obiceiuri și tradiții românești sunt parte din ritualul de Revelion. Din bătrâni, se spune că la trecerea dintre ani se înlocuiește vechiul cu noul, iar anul „bătrân” se va înlocui cu unul „nou”.

Ce să nu faci pe 1 ianuarie ca să nu ai ghinion tot anul
Cum atragi norocul de partea ta în noul an

Tradiții din noaptea de Revelion

Se spune că fetele nemăritate își vor visa ursitul în noaptea dintre ani dacă pun într-un vas cu apă puțin busuioc, o ramură de măr și o monedă. De asemenea, pentru a atrage bunăstarea, la ora 12 noaptea trebuie să țineți aproape ceea ce vă doriți cu ardoare în anul următor: banii pentru succes financiar, persoana iubită pentru noroc în dragoste sau un pahar de șampanie pentru un an plin de momente fericite.

Spiritele rele sunt alungate din gospodărie cu zgomot, așadar liniștea nu își are locul la trecerea dintre ani. Totodată, dacă vă doriți să aveți o șansă în plus ca dorințele să vi se îndeplinească, gândiți-vă la ele în seara de Revelion. Pe masa de Anul Nou, o ramură de vâsc va atrage norocul, mai ales dacă printre preparate se regăsesc carnea de porc și lintea. De asemenea, persoana care bate la ușă în prima zi din an trebuie primită în casă. Se spune că e bine ca un om să intre în casă și nu să iasă pentru prima oară în noul an.

Ce să nu faci de Anul Nou ca să nu ai ghinion

În prima zi din noul an nu trebuie:

  • să speli rufe, să coși sau să tricotezi
  • să intri cu datorii sau fără bani la purtător. De asemenea, nu se împrumută bani sau alte lucruri în prima zi a anului
  • să agăți calendarul pe perete înainte ca noul an să înceapă
  • să arunci lucruri din casă, inclusiv gunoiul
  • să spargi ceva sau să plângi ori să strănuți în noaptea de Revelion sau în prima zi a anului
  • să gătești sau să consumi mâncare din carne de pasăre pentru că se spune că norocul se risipește
  • să dormi mai mult pe data de 1 ianuarie pentru că se spune că de Sfântul Vasile cel care doarme va fi somnoros tot anul
  • să mături ori să aduni grâu sau orez.
Urmăriți Impact.ro și pe