Revelion 2022. Până la ce oră vor putea petrece românii în noaptea de Anul Nou. Anunţul făcut de Raed Arafat

Beatrice Dumitru 31.12.2021, 12:30
Revelion 2022. Până la ce oră vor putea petrece românii în noaptea de Anul Nou. Anunţul făcut de Raed Arafat

Mai multe țări din Europa se confruntă în această perioadă cu recorduri de cazuri de coronavirus, iar autoritățile au impus noi restricții în încercarea de a limita răspândirea virusului. În România, regulile sunt mai permisive, iar românii pot petrece în nopatea de Revelion. Raed Arafat a făcut anunțul despre programul din această noapte.

Ora până la care pot petrece românii în noaptea de Revelion

Autorițățile avertizează că în perioada sărbătorilor, dar mai ales de Revelion riscul de îmbolnăvire cu Covid -19 este mai mare, de aceea îndeamnă oamenii să fie precauți la petrecerile la care participă în noaptea din ani. Deși Europa se confruntă cu valul cinci al pandemiei de coronavirus, iar guvernele au impus noi restricții, în România regulile sunt mai permisive, iar românii au liber la petreceri în noaptea de Anul Nou.

Spre deosibire de anul trecut, când după ora 23:00 s-a putut ieși din casă doar cu declarație pe propria răspundere, anul acesta restaurentele au program toată noaptea. Cluburile și discotecile rămân, însă, închise. În rest, măsurile pentru petrecerea în siguranță a sărbătorilor de iarnă sunt cele aprobate de Guvern în 8 decembrie, când s-a decis și prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă.

Revelion 2022. Până la ce oră vor putea petrece românii în noaptea de Anul Nou. Anunţul făcut de Raed Arafat - bifezi şi top news
Raed Arafat, anunț despre noaptea de Revelion.

„Pentru nopate de Anul Nou, 31 decembrie spre 1 ianuarie, nu vor fi restricţii referitoare la ora până la care vor fi deschise restaurantele sau vor fi funcţionali operatorii economici, deci pot fi pe toată durata nopţii, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate şi cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boală sau testat. Totodată, la unităţile de cazare, unde nu există limită la capacitate, până acum erau acceptate doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se introduc şi persoanele testate”, a anunțat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Liber la petreceri în aer liber de Revelion

De Revelionul 2022, oamenii au voie să se strângă în piețele publice, fară a fi impus un număr maxim, dar este obligatoriu să se poarte mască și să se respecte regulile de distanțare socială și de igienă. Însă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că ar trebui evitată aglomerația în această perioadă, pe fondul răspândirii variantei Omicron.

În spațiul liber, putem să ne înghesuim sau să nu ne înghesuim. Sfatul meu este să nu se înghesuie lumea. Dacă e foarte aglomerat, totuși să poarte mască în spațiul deschis. Masca poate să fie nu neapărat plăcută, dar utilă, mai ales că este frig afară și uneori o mască poate să-ți ofere un anumit confort. Evitarea înghesuielii, a aglomerației, utilizarea măștii acolo unde nu ai ce face și este aglomerație”, a precizat Alexadru Rafila.

Ministrul Sănătății a mai precizat că trebuie să fie aerisite cât mai bine și cât mai des încăperile unde se adună multe persoane, pentru că este foarte important acest lucru.

Urmăriți Impact.ro și pe