Ce ne așteaptă, de fapt, după 15 iunie. Raed Arafat, avertisment pentru români

Raluca Juncu 10.06.2020, 09:51
Ce ne așteaptă, de fapt, după 15 iunie. Raed Arafat, avertisment pentru români

Raed Arafat, secretar de stat în MAI explică situația în care se regăsește România, din punct de vedere epidemiologic. Potrivit declarațiilor sale, România nu va intra într-o fază de relaxare completă, în contextul în care se înregistrează încă peste 100 de cazuri noi de îmbolnăviri pe zi.

Arafat: „Ne pregătim pentru valul doi”

În contextu în care Președintele Klaus Iohannis a anunțat ieri prelungirea stării de alertă până la data de 15 iulie, Raed Arafat spune că românii trebuie să înțeleagă faptul că situația nu este deocamdată sub control. Mai mult, șeful DSU spune că la nivelul Protecţiei Civile Europene se fac pregătiri pentru un eventual val doi al pandemiei de COVID-19, însă nimeni nu poate estima dacă acesta va fi mai mare sau mai mic decât cel din prezent, scrie Agerpres.

„Protecţia Civilă pe plan european, cu care am avut astăzi şedinţa prin videoconferinţă – clar ne pregătim pentru valul doi. Că va fi mai puternic decât acesta, va fi mai slab decât acesta, nu poate nimeni să spună în acest moment. (…) Cine se aşteaptă să venim şi să spunem ‘staţi liniştiţi, nu va fi nicio problemă’, înseamnă că se aşteaptă la o declaraţie total neprofesionistă”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU susține că vor fi adoptate imediat măsuri, în contextul în care un posibil al doilea val al epidemiei de coronavirus va lovi România.

„Consider că o continuitate pe o formă mai aranjată este mai recomandabilă decât să nu avem nicio formă după care să lucrăm. Trebuie să fie o formă măcar pentru perioada cât încă avem măsuri. La momentul în care decidem că am intrat în no measures, nu avem măsuri, ne-am relaxat, atunci poate să dispară şi să revină poate dacă vedem că începem să creştem din nou sau dacă apare valul doi. Pentru că dacă apare valul doi, e clar că anumite măsuri vor trebui luate şi adaptate. Poate dacă ne pregătim mai bine, nu trebuie să luăm măsuri atât de dure pe cât am luat”, a mai subliniat Raed Arafat.

Sursa foto: Inquam Photos (Alexandra Pandrea & Liviu Chirica) 

Urmăriți Impact.ro și pe