Ce meserie a avut Flick înainte să devină celebru. Și-a dat demisia după doar trei luni

Iancu Andreea 07.12.2021, 16:45
Ce meserie a avut Flick înainte să devină celebru. Și-a dat demisia după doar trei luni

Flick – Domnul Rimă, mai puțin cunoscut după numele său real, Filcea Sebastian Andrei, este apreciat de mulți pentru talentul său de a compune versuri pe orice teme. Vedeta, care a activat o bună perioadă de timp în radio, a ales să se despartă de postul Radio Zu în această toamnă, susținând că își dorește să urmeze un nou traseu în carieră. Deși este asociat cu poeziile sale inedite, puțini știu ce meserie a avut Flick înainte să devină celebru. Se pare că domeniul nu l-a atras pe Domnul Rimă, care a decis să pornească pe o altă cale după numai trei luni de zile.

Meseria lui Flick, înainte să devină celebru

Încă din copilărie, Flick – Domnul Rimă a fost cucerit de pasiunea pentru poezie, însă talentul său a fost cultivat abia la maturitate, când și-a cucerit fanii cu versurile pe care le compune. Deși astăzi este celebru și datorită carierei sale de la radio și poeziilor pe care le împărtășește cu fanii de pe internet, puțini știu ce meserie a avut Flick înainte să devină celebru.

Originar din Câmpina, Domnul Rimă a ajuns la București pentru a-și finaliza studiile superioare. El a absolvit Academia de Studii Economice, devenind contabil de meserie. El a fost angajat în cadrul a două companii multinaționale, de unde a ales să demisioneze pentru a-și urma pasiunea pentru scris. Astfel, Flick a reușit să treacă de la un post destul de important și pentru care ar fi primit și o mărire de salariu și s-a concentrat pe scris. Flick a povestit mai multe detalii despre parcursul său în cadrul podcastului lui Cătălin Măruță.

Ce meserie a avut Flick înainte să devină celebru
Flick a plecat de la Radio Zu după 12 ani petrecuți alături de postul radio

„Trei luni am lucrat la o firmă multinațională și, în paralel, și la radio”

Mie părinții mi-au spus. Mama mi-a spus că nu știe ce e asta cu scenaristică. Ea mi-a spus bravo că sunt contabil, că o să ajung nu știu ce. Cu toate astea, trei luni am lucrat la o firmă multinațională și, în paralel, și la radio. Am avut contract la radio trei luni, apoi mi-au făcut pe perioadă nedeterminată. Apoi m-am dus la multinațională să le spun că nu e de mine, că îmi pare rău. Eu, în momentul ăla, la firma respectivă, era mult să spun că eram un team-leader, eram acolo, aveam o vechime de doi sau trei ani, arătam altora ce să facă, altora veniți de câteva luni.

Și au venit șefii de atunci la mine și mi-au zis să îi las până mâine. Am avut niște emoții, că voiam să continui cu radioul. Îmi făceam filme că nu mă lasă, cine știe cât mă pune să mai stau. Și a doua zi m-am dus și superiorul meu mi-a zis: „Vino puțin în sala de ședințe”. Mai erau vreo doi mai înalți pe acolo. Mi-au zis: „Ne-am gândit mai bine, acum ai și o responsabilitate și îți mărim cu trei milioane salariul.” 300 de lei. Am zis nu și nu am rămas. Dar nu îmi pare rău. Am păstrat legătura. Mărirea însemna mai mult de 10% din salariu, dar nu, am simțit că trebuie să fac chestia asta cu scrisul, a mai declarat Flick pe YouTube, în cadrul podcastului lui Cătălin Măruță.

De la ce au pornit poeziile. „Du-te, măi Eminescule, de aici”

Flick recunoaște că dragostea pentru scris și pentru compunerea de versuri a pornit din copilărie, considerând chiar că are un talent înnăscut în domeniul poeziei. Deși a fost întotdeauna încurajat de profesoara sa de limba română, Flick a povestit că s-a lovit de reticența prietenilor săi, care nu au considerat versurile un element la modă.

Cred că treaba asta generală cu versurile e un talent, un talent cu care m-am născut, nu un talent dobândit, precum înotul sau tenisul, eu mai știu. Eu mă bucur cu evoluția în viața mea pe care am avut-o până acum. De multe ori îmi spuneam mie sau mă întrebam: Dacă exploatam treaba asta mai demult?

Tentative au fost. Adică eu scriam versuri, puerile, încă din generală. Când am început să mai citesc, când a început să îmi placă limba română în liceu, scriam tot felul de poezioare, i le trimiteam doamnei Merca, doamnei profesoare, mă felicita, mă încuraja, dar am observat o reticență în jurul prietenilor și colegilor mei. Îți dai seama, etapa aia, clasa a noua, a zecea, a unsprezecea, în care toți se îmbrăcau nu știu cum și ascultau BUG Mafia, și veneam eu. Du-te, măi Eminescule, de aici. Nu era cool și chestia asta să știi că m-a înfrânat puțin, a declarat Flick.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...