Ce meciuri de fotbal deschid cea de-a 32-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară. Programul primei zile

Andrei Cezar, Alexandrina Toader 21.07.2021, 14:02
Ce meciuri de fotbal deschid cea de-a 32-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară. Programul primei zile

Jocurile Olimpice de la Tokyo au loc în perioada 23 iulie – 8 august. Vineri se va ține festivitatea de deschidere, însă evenimente sportive au loc încă de miercuri 21 iulie. Competițiile de fotbal și softbal deschid cea de-a 32-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară.

Ce meciuri de fotbal deschid cea de-a 32-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară. Programul primei zile

După un an 2020 greu pentru toate ramurile sportive, în care ecompetiții majore precum Campionatul Eruopean de Fotbal și Jocurile Olimpice nu s-au mai ținut din cauza pandemiei, vara lui 2021 a venit cu vești cum nu se puteau mai bune pentru iubitorii sportului.

La două săptămâni de la încheierea celui mai important eveniment fotbalistic din ultimii ani, EURO 2020, urmează o nouă perioadă în care sportul, cu toate ramurile sale, îi va bucura pe privitori. Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie – 8 august, iar în prima zi a calendarului competițional va avea loc și festivitatea de deschidere.

Unele evenimente sportive se vor desfășura însă înainte de deschiderea oficială. Meciuri de fotbal şi de softball deschid, practic, Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Miercuri au loc primele meciuri de fotbal feminin:

Grupa E: Marea Britanie – Chile (10.30, Sapporo Dome);

Grupa F: China – Brazilia (11:00, Miyagi Stadium);

Grupa G: Suedia – SUA  (11:30, Tokyo Stadium);

Grupa E: Japonia – Canada (13:30, Sapporo Dome):

Grupa F: Zambia – Olanda (14:00, Miyagi Stadium);

Grupa G: Australia – Noua Zeelandă (14:30, Tokyo Stadium).

Turneul de softball revine la Jocurile Olimpice de vară după o pauză de 12 ani şi este luat în calcul doar pentru această ediţie. La Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris, ar urma să fie scos din program.

De altfel, turneul de softball este primul eveniment sportiv care a deschis cu adevărat Jocurile Olimpice de la Tokyo. În primul meci, țara gazdă, Japonia, a învins echipa Australiei cu 8-1. Tot miercuri, în turneul de softball se vor desfășura partidele Italia – Statele Unite ale Americii şi Mexic – Canada.

Ce meciuri de fotbal deschid cea de-a 32-a editie a Jocurilor Olimpice de vara
Ce meciuri de fotbal deschid cea de-a 32-a editie a Jocurilor Olimpice de vara

Reprezentativa de fotbal a României debutează mâine, contra Honduras

Joi, 22 iulie, urmează alte partide de softball și fotbal. Echipa României de fotbal va intra în competiție, disputând primul meci din grupe cu echipa statului Honduras, de la ora 14:00, pe stadionul Kashima. Celălalt meci din Grupa B este Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima).

Duminică, 25 iulie se vor disputa: Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima) și România – Coreea de Sud (14:00, ora României, Kashima).

Miercuri, 28 iulie: România – Noua Zeelandă (11:30, ora României, Sapporo) și Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama).

Urmăriți Impact.ro și pe