Ce măsuri sunt anunțate în țară, după 15 mai, pe perioada stării de alertă. Mesajul important al ministrului Vela pentru români

Luiza Moldovan 04.05.2020, 18:11
Ce măsuri sunt anunțate în țară, după 15 mai, pe perioada stării de alertă. Mesajul important al ministrului Vela pentru români

Ce măsuri sunt anunțate în țară, după 15 mai, pe perioada stării de alertă. Mesajul important al ministrului Vela pentru românii din țară și din străinătate.

Ce măsuri sunt anunțate în țară, după 15 mai, pe perioada stării de alertă. Mesajul important al ministrului Vela pentru români

S-a creat o stare de expectativă foarte mare în privința datei de 15 mai. Lumea vorbește despre 15 mai  ca despre ultimul hop, ca despre “ultima frontieră” pe care o mai au înainte de recuperarea vieții de dinainte. Într-o emisiune de la Antena 3, ministrul de Interne Marcel Vela, a explicat diferențele dintre “starea de urgență” și “starea de alertă”: nu se vor mai da ordonanțe militare, starea de alertă va fi gestionată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

”Starea de alertă este un tranzit spre starea de normalitate (…) Nu se vor da ordonanţe de urgenţă în perioada stării de alertă. În perioada stării de alertă, aşa cum am spus, ea va fi declarată de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi starea de alertă va fi gestionată de către acest comitet care analizează propunerile unui grup tehnic ce la rândul său va analiza situaţii din teren.

Toate deciziile de sancţiune sunt decise la vremea respectivă de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (…) Depinde de fiecare dintre noi, de fiecare cetăţean cât de responsabili suntem, pentru că virusul acesta nu se odihneşte şi nici nu se relaxează din 15 mai (…) O parte din măşti vor fi asigurate gratuit de către Guvernul României pentru persoanele care nu au posibilitatea să achiziţioneze măşti”, a spus acesta.

Vela a mulțumit de răspun sul românilor la impunerea restricțiilor de circulație. foto: captură facebook/ marcel vela
Vela e mulțumit de răspunsul românilor la impunerea restricțiilor de circulație. foto: captură facebook/ marcel vela

 

Le-a mulțumit personal românilor

Ministrul Vela a vrut să le mulțumească românilor pentru că au respectat măsurile de izolare. Excepțiile au fost puține și nesemnificative.

“Cei care sunt înregistraţi în zona de probleme sociale, probleme de venit minim sau persoane care au vulnerabilităţi (…)  Vreau să îi laud pe români şi pe toţi compatrioţii mei, chiar pe cei din diaspora care au înţeles apelul domnului preşedinte şi al meu şi al celorlalţi colegi să rămână acasă şi să nu vină de Paşte şi au respectat acest apel. Românii au respectat extrem de mult”, a spus ministrul.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI